Nemojte dovesti svoj online posao u rizik – Započnite migraciju Google analitike na vreme!

0
758

Google analitika zvanično prelazi na novu verziju praćenja podataka od 1. jula i donosi brojne promene na koje će svi koji imaju veb-sajt morati da se naviknu vrlo brzo.

Iako se čini kao da vam je ostalo vremena i prostora da se pripremite za migraciju vašeg sajta, treba da razmislite koliko vam je opstanak vašeg sajta i njegova budućnost zaista bitna. Sve kompanije koje drže do urednog i pravilnog vođenja stranice i žele da budu ispred konkurencije se već uveliko pripremaju za proces migracije. Razloga je nekoliko ali onaj glavni leži u šansi da se na vreme podese svi parametri i krene u kreiranje marketinške kampanje, prikupljanje značajnih podataka ali i da se shvati koje sve promene ovaj vid analitike donosi.

Vreme igra veliku ulogu

Sve što se dešava kada je Google u pitanju ima svoje razloge, vreme i objašnjenje pa je to i ovde slučaj. Već duže vreme je poznat datum prelaska na novi vid analitike, i zašto je neophodno da se pripremite na vreme. Sajt koji uporedo bude imao i stari i novi sistem praćenja podataka će moći da iskoristi ovo paralelno prikupljanje podataka kako bi imao veću prednost nad konkurencijom. Usled različitosti ove dve platforme, ne postoji mogućnost prenošenja vaših trenutnih podataka na novi GA4 nalog. Kako kompanije budu počinjale da se bave migracijama, vreme implementacije i liste čekanja će vremenom postajati sve duže na šta će uticati  približavanje roka za prelazak na novu platformu. Odreagujte na vreme ukoliko želite da sprečite da ostanete daleko iza konkurencije bez realnih šansi da popravite situaciju.

Kako početi sa procesom migracije?

Treba da znate da ne postoji jednostavan korak koji će vam omogućiti da prenesete dosadašnje podatke u novu verziju. Postoji jednostavan vodič koji su pripremili stručnjaci iz Four Dots tima i uz detaljno vođenje kroz sve korake, možete da vidite kako ceo proces treba da se odigra. Ipak, kako je ovo mnogo kompleksiniji posao i zahteva posvećen i stručan rad kako bi se svaki detalj ispoštovao, bolja opcija za vaš posao jeste da prepustite sve stručnjacima koji imaju iskustva sa Google analitikom. Ovo je od posebnog značaja ako želite da se uradi kompletna GA4 migracija vašeg sajta i obuči vaš marketing tim kako biste maksimalno iskoristili ovu platformu. Što pre krenete sa prelaskom na novu platformu, to će ona pre biti koristan izvor informacija koje će bam biti izuzetno korisne ne samo za marketing, nego i za unapređivanje poslovanja.

Zašto je ovo toliko bitno?

Prvenstveno je bitno zato što je prelazak na novu platformu obavezan korak koji nećete moći da izbegnete. Samim tim, treba da se prilagodite i pokušate da iskoristite preostalo vreme do kraja juna kako biste na najbolji način dočekali ovaj period tranzicije. Kako se putem ove platforme beleže podaci, imaće više značaja ukoliko je istorija podataka obimnija i može da vam pruži više informacija kako biste ih iskoristili na najbolji način. Takođe, što ranije započnete ovaj prelaz, bićete u boljoj poziciji od konkurencije koja će samim tim što će kasnije preći na novu analitiku imati manju istoriju podataka što će znatno osiromašiti donošenje bitnih poslovnih odluka.

Prednosti GA4 analitike

Nova verzija alatke za praćenje podataka podiže proces prikupljanja i obrade podataka na novi nivo i samim tim dobija se mogućnost razvijanja boljih i usmerenijih marketinških kampanja. Ovim ćete dobiti detaljniji uvid u radnje vaših posetilaca, čija će privatnost biti zaštićena u odnosu na prethodnu verziju. Omogućeno vam je praćenje kretanja poseta, kroz sve radnje na sajtu što će vam pomoći u kreiranju strategija, boljem brendiranju proizvoda ali stvoriti bolji uvid u korake koje preduzimaju posetioci vašeg sajta. Takođe, brojne promene u načinu izveštavanja će vam omogućiti da izvučete maksimum od prikupljenih podataka.

Nemojte gubiti dragoceno vreme koje možete da iskoristite kako biste podesili novu platformu i imali vremena da počnete sa prikupljanjem podataka. Prelaskom na vreme ćete biti ne jedan, nego nekoliko koraka ispred konkurencije čime stvarate bolju budućnost za sajt i posao.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Lj. Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here