Nova divlja deponija u Laćarku

1
1531

U selu Laćarak u blizini Sremske Mitrovice pojavila se velika deponija koja preti da zagadi okolnu prirodu i reku Savu u blizini. Na slikama se vidi nataložen otpad cigala, stolica, čarapa, kesa i ostalog đubreta koje su lokalni meštani bacali bez ikakvog obzira.

Jedan od nezadovoljnih građana je obišao deponiju i uslikao je nesvakidašnji prizor.

Krenuh jutros da fotografišem našu reku Savu, da pokušam da upotpunim utisak uz pesmu koju želeh ovde da objavim… I onda, šta onda? Prolazak kroz vreme, kao da uđoh u neku drugu dimenziju, nigde moje reke, samo kilometrima duga deponija najgoreg smeća koju je neko napravio… A napravili smo je mi, mahom Laćarci, sram i stid da nas bude. Ovde nije do politike, do vlasti, ovde je do ljudi! Dao nam Bog da se dozovemo pameti i da ne radimo više ovo sami sebi, nikada nije kasno – piše u objavi na fejsbuk stranici Laćaračke vesti.

Deponija postoji već nekoliko meseci na mestu na kome je uslikana, i svakog trena preti da vetar raznese đubre u reku.

  • Poslednjih nekoliko meseci deponija tu stoji. Između deponije i Save ima nasip. Od poslednjih kuća, ona kreće i ide do Savskog nasipa.

Međutim, sagovornik nije znao u kom stadijumu je zagađenost reke Save i da li je primećeno đubre u reci ili neki drugi problem.

1 COMMENT

  1. Stoka nevidjena.
    Takodje,niče i deponina kod nekadašnje Šicare.
    Najviše smeća donose lokalni majmuni koji rastavljaju stare automobile,i svu plastiku,gume,sedišta nose tamo.Nekad i zapale,to je neverovatno kakav dim kulja,a mi udišemo taj vazduh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here