Novi „Mali gradonačelnik“ stupio na dužnost

0
494

Učenik drugog razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki”, Andrej Božić, primio je dužnost novog malog gradonačelnika Sremske Mitrovice. Mandat je zaslužio pobedivši na konkursu za kratki video povodom Međunarodnog dana deteta, u kojem je predstavio sebe i svoj grad i poručio šta bi promenio ili uradio u gradu.

Andrej je funkciju preuzeo od Marije Majstorović dosadašnje male gradonačelnice.

„Tradicionalno obeležavamo Svetski dan deteta tako što imamo izbor za malog gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu Sremske Mitrovice. Kao i svake godine tu su učenici drugog razreda svih osnovnih škola na teritoriji našeg Grada. Jedina izmena je ove godine što nam učenici ne pišu sastave, nego snimaju kratke video zapise. Naravno tema je ista: Da sam gradonačelnik. Najlepši i najteži posao je izabrati najbolji snimak jer smo dobili dosta kvalitetnih video zapisa. Mislim da smo ove godine našli dobar način na koji deca mogu da se prezentuju jer to je njima vrlo lako i nekako svojstveno. Dobili smo 19 video zapisa pošto su škole prethodno već izvršile selekciju. Zahvalila bih se prethodnoj gradonačelnici, a novom malom gradonačelniku želim puno sreće i uspešnu saradnju.” – rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Novi mali gradonačelnik, nakon prijema dužnosti, dan je proveo sa gradonačelnicom, prvo u Gradskoj kući, a zatim su posetili  Vatrogasni dom i ergelu konja mitrovačkog Kazneno – popravnog zavoda.

Podsećanja radi, Svetski dan deteta slavi se u svim državama istog dana, 20. novembra, na osnovu odluke Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa ciljem da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu. Obeležava se i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here