Novo sanitetsko vozilo za Dom Zdravlja

0
383

Dom zdravlja u Sremskoj Mitrovici bogatiji je za jedno sanitetsko vozilo – poklon lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica. Juče je ovo vozilo predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović simbolično predao dr Adilu Elhagu, direktoru ove zdravstvene ustanove.

Po Pavlovićevim rečima, vrednost vozila je sedam miliona dinara.

Takođe, pre ovog vozila, pre nekoliko meseci obezbedili smo jedno vozilo za polivalentnu patronažu. Naše je da osluškujemo potrebe zaposlenih u Domu zdravlja i da se trudimo da izađemo u susret u skladu sa svojim mogućnostima,” rekao je Pavlović.

Podsećamo, mitrovačka Služba Hitne medicinske pomoći pokriva teritoriju od 726 kvadratnih kilometara, 26 naseljenih mesta i oko 60 km auto-puta.

Najslabija karika u organizaciji i radu je transportna služba, vozni park. Imamo 12 vozila koja su u proseku prešla oko 350.000 kilometara, često su u kvaru i jedino vozilo koje je u punoj funkciji je jedno vozilo koje smo dobili pre dve godine od RFZ-a i sada ovo vozilo, koje smo dobili zahvaljujući Gradu Sremska Mitrovica. Ovo je drugi reanimobil sa opremom neophodnom za regovanje u urgentnim slučajevima, tako da obe ekipe koje su urgentne u službi Hitne medicinske pomoći, 24 sata, imaju sada zadovoljavajuću opremu,“ objasnio je dr Miodrag Čuturić, načelnik Službe Hitne medicinske pomoći.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here