Objavljeno osam pokrajinskih konkursa za poljoprivrednike

0
546

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je osam konkursa koji su otvoreni do 7. odnosno 18. aprila.

Dva konkursa se odnose na pčelare, ostali za nabavku plastenika, za nabavku protivgradne zaštite, za sisteme za navodnjavanje, a otvoreni su i konkursi za organsku proizvodnju, nabavku kvalitetnih priplodnih grla, kao i konkurs za podršku mladima u ruralnim područjima.

Po rečima Dušice Pavlović, direktorke Agencije za ruralni razvoj, na konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima mogu da konkurišu mladi poljoprivrednici čija su gazdinstva otvorena nakon 1. aprila 2022. godine. Agencija stoji na raspolaganju za pomoć i podršku poljoprivrednicima prilikom podnošenja zahteva na sve otvorene konkurse.

Pavlović je naglasila da je puštena u rad digitalna platforma AgroSens, koja pruža podršku poljoprivrednicima u praćenju stanja useva i planiranju poljoprivrednih aktivnosti. Registracijom na ovu platformu, poljoprivrednici ostvaruju pravo na dodatne bodove prilikom prijave na neki od pokrajinskih konkursa.

AgroSens digitalna platforma kroz isti korisnički nalog omogućava pristup celom sistemu – AgroSens veb aplikaciji, koja pruža komforan rad na računaru i AgroSens Android aplikaciji koja mobilni telefon pretvara u novi korisni alat za poljoprivrednika. Poljoprivrednici mogu da se registruju na ovoj platformi, putem linka www.agrosens.rs, a sve potrebne informacije mogu dobiti u prostorijama mitrovačke Agencije za ruralni razvoj.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here