Odevanje za kulturne manifestacije: O ČEMU TREBA MISLITI?

0
608

Bliži se važna kulturna manifestacija, a vi još uvek niste sigurni šta biste obukli? Nemate ideju kakve su to odevne kombinacije idealne za svečane prilike koje zahtevaju određenu dozu elegancije i formalnosti?

Pre svega, postoje neka nepisana, univerzalna pravila koja mnoge dame poštuju kada je reč o odlasku u pozorište, na koncert, bioskop, festival ili tome slično. Pažljivo birani komadi od vrhunskih materijala i jedinstvenih dezena, ukombinovani na pravi način, su uvek dobitna kombinacija za savršen izgled u bitnim prilikama.

Kako biste uvek bile doterane od glave do pete na bilo kom važnom događaju, evo na šta sve morate da mislite.

Haljina je uvek pravi izbor za svaku damu sa stilom

Sve one koje žele da “igraju na sigurno” i da se osećaju elegantno i prefinjeno tokom jedne kulturne manifestacije, odabraće kvalitetne haljine za dame sa stilom u kojima će izgledati. Ovakvi komadi su vanvremenski delovi garderobe koji su uvek savršeni za ovakve prilike.

To su one haljine koje su isključivo napravljene od prirodnih materijala koji prijaju koži i koje su idealne za bitne događaje kao što su kulturne manifestacije. One mogu da budu dugačke do poda ili kolena, lepršave ili uske sa dozom seksipila i elegancije u isto vreme, da odaju premalo, a opet dovoljno da žena istakne svoju figuru na pravi način.

Da li će to da bude jednostavna, jednobojna haljina koju ćete “obogatiti” sa
efektnim nakitom ili aksesoarom, ili ćete se odlučiti za živopisni, cvetni dezen lepršavih haljina koje će odisati romantičnim duhom, na vama je da odlučite u čemu se osećate najbolje.

Vodite računa da haljina koju odaberete ne otkriva previše kako ne bi bila
neprimerena jednom kulturnom događaju. Odaberite dobar sako ili blejzer koji će vam biti neophodan komad garderobe preko haljine, kao i dobre kožne cipele ili čizme koje će se savršeno uklopiti uz ovaj provereno dobar autfit za skoro svaku životnu priliku.

Sako i pantalone kao savršena kombinacija za veče

Ukoliko niste sigurni šta bi još moglo da dođe u obzir kao idealna kombinacija za jednu kulturnu manifestaciju, odgovor je prilično jednostavan i glasi – dobar sako i pantalone. Ovakva vrsta odela je džekpot za svakog ko želi da ostavi snažan utisak na sve prisutne.

Uvek možete da idete na sigurnu varijantu, crne pantalone i crni strukirani sako ispod kojeg ćete obući elegantnu košulju bele ili neke svetlije boje.

Lakovane cipele na štiklu će sjajno ići uz ovakvu vrstu autfita. Odličan aksesoar može biti i elegantna marama koja ovakvom izgledu dati posebnu čar.

Iako, na prvi pogled, može ostaviti utisak poslovnog autfita, sa odabirom ovakve kombinacije za kulturnu manifestaciju nećete pogrešiti. Ne zaboravite da ponesete elegantnu, kožnu torbu koju ćete upariti sa cipelama.

Farmerke i bluza kao kežual varijanta za večernji izlazak

Kežual elegancija je takođe dobrodošla na raznim važnim događajima, ukoliko znate kako da je postignete na pravi način. Jedan univerzalni model, kao što su teksas farmerke, da odaju potpuno drugačiji ‘vajb’ u zavisnosti od toga sa čim se uklapaju.

Kako biste postigli jedan sofisticiran izgled i plenili samopouzdanjem, pre svega je važno da odaberete kvalitetne farmerke od renomiranih brendova koji su poznati po odličnim stvarima vrhunskih materijala, dezena i printova. Uz jedan takav komad možete da nosite raznobojne bluze, elegantne košulje, rolke i majice. Da biste postigli elegantniji ‘look’ ne zaboravite da farmerke i majicu uklopite sa odličnim sakoom i cipelama na štiklu.

Odaberite garderobu u kojoj se osećate najprijatnije

Najvažnije je da ne zaboravite da svaki vid kulturne manifestacije zahteva sedenje više sati u jednom položaju. Neka vam to bude na umu kada budete razmatrali razne modne kombinacije i pitali se šta je najbolja moguća opcija.

Stoga, birajte odeću koja će vam omogućiti maksimalnu udobnost i u kojoj ćete se osećati najprijatnije.

Samo tako ćete moći potpuno da se opustite i uživate u kulturnoj manifestaciji i da odišete utiskom jedne sofisticirane dame sa stilom!

(Miloš Božilović/Avokado)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here