Održana javna debata o Nacrtu Plana razvoja Sremske Mitrovice

0
393

Proces izrade Plana razvoja Grada Sremska Mitrovica do 2030. godine ulazi u završnicu. Posle javne debate o tom strateško-planskom dokumetu izjasniće se i Skupština grada, na jednoj od narednih sednica.

Cilj izrade Plana je definisanje vizije razvoja Sremske Mitrovice, prioriteta, ciljeva i aktivnosti koje se odnose na ključne aspekte unapređenja kvaliteta života građana, podsticanje privrednog razvoja, očuvanje kulturnog, prirodnog nasleđa u narednih sedam godina. Pristup razvoju lokalne zajednice predviđen je kroz unapređenje javne uprave, razvoj komunalne infrastrukture, zaštita životne sredine, unapređenje društvenih delatnosti i održivi ekonomski razvoj.

Jedan od prioritetnih ciljeva je i unapređenje energetske efikasnosti objekata. Plan je da se do kraja 2030. godine primene mere energetske efikasnosti u svim javnim ustanovama, a delimično i u privatnim objektima.

Kao mogući izvori finansiranja se spominju gradski budžet, sredstva od strane republičkih ministarstava, pokrajinskih sekretarijata, međunarodnih, regionalnih projekata. Nosilac mera biće Gradska uprava.

U izradu Plana, kako ističu u Gradskoj upravi bile su uključene sve relevantne i zainteresovane strane i ciljne grupe. On sadrži pregled i analizu postojećeg stanja, kao i pregled odgovarajućih mera koje će se dalje razrađivati. Plan razvoja grada od 2023-2030. godine usaglašen je sa svim republičkim i starteškim dokumentima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Jovana Stupar)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here