Održana tribina o bezbednosti u saobraćaju

0
609

Agencija za bezbednost saobraćaja i Grad Sremska Mitrovica, na tribini u Medicinskoj školi „Draginja Nikšić”, upoznali su učenike završnih razreda sa značajem korišćenja sigurnosnog pojasa, o štetnosti i posledicama upotrebe mobilnog telefona u toku vožnje, kao i vožnje pod dejstvom alkohola i o posledicama koje nosi vožnja brzinom većom od ograničene.

Po mišljenju zamenice načelnika Gradske uprave za obrazovanje Snežana Konjević, edukacije koje sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja su veoma važne:

U svim našim školama maturanti su upoznati sa projektom koji vodi Agencija već drugu godinu. Cilj jeste da se deci objasni koje su posledice neodgovornog ponašanja u saobraćaju, maturanti su mladi vozači, zaborave koliko je neki automobil opasan i koliko neko ko ide njima u susret može da im napravi problem. Bili smo u svim školama, reakcije su bile pozitivne, deci se obraća lice koje je doživelo saobraćajnu nesreću i koje iz svog iskustva govori sve šta može da se desi ukoliko nije adekvatno ponašaje u saobraćaju.“

Većina maturanata je punoletna i imaju probne vozačke dozvole i zato je jako važno da se utiče, da na taj, za njih  posebno važan dan proslave mature, ne sedaju u automobile već da idu organizovanim prevozom.

U svetu se pokazalo kao veoma uspešno kada mladi koji su preživeli saobraćajnu nezgodu pričaju upravo o značaju bezbednog ponašanja. Danas smo čuli mladog čoveka koji je nastradao u saobraćaju, sada je saradnik Agencije za bezbednost saobraćaja i zapravo promoviše bezbedno ponašanje u saobraćaju. Mladima daje ključne savete na koji način da se ponašaju da ne bi napravili greške kakve je on napravio, to se pokazalo kao veoma uspešno i zato danas sa velikim zadovoljstvom i u vašem gradu sprovodimo takve aktivnosti.„- rekao je Milan Ilić, savetnik direktora Agencija za bezbednost saobraćaja.

Ova preventivna aktivnost kontinuirano se sprovodi od 2014. godine i lokalne samouprave ih realizuju u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Upravom saobraćajne policije, Ministarstvom prosvete i Kancelarijom za borbu protiv droga.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here