Omladina u Sremskoj Mitrovici proživljava TEROR od grupe delikvenata: Tražimo da zaštite našu decu!

2
7193

Oko tridesetak huligana okupiralo nam je grad. Deca ne smeju da nam izađu iz kuće, svi smo uplašeni za njihovu bezbednost„. Ovim rečima Đura Petić, roditelj i stanovnik Sremske Mitrovice započinje priču o teroru koji već nekoliko meseci nad njegovim sinom, ali i ostalom omladinom u tom mestu vrši grupa mladića.

Problem je poslednjih nekoliko nedelja, kako Đura objašnjava, nepodnošljiv, roditelji u Sremskoj Mitrovici uplašeni su za svoju decu, dok od tamošnje vlasti i policije i dalje nisu uspeli da dobiju adekvatnu zaštitu od mladih delikvenata koja im je, kako ističe Đura, svakako neophodna, te je pomoć ovaj uplašeni roditelj na kraju potražio i od medija.

Prebijanje i maltretiranje mog sina traje već nekoliko meseci. Međutim, poslednji put kada sam shvatio da je vrag odneo šalu i da ću morati nekom da se obratim za pomoć bilo je pre desetak dana, kada je moj sin Rade (16) u 12 sati uveče prebijen kada se vraćao iz grada sa svojom drugaricom. Napao ga je L. Š. (16), predvodnik huligana u našem gradu i još desetak njegovih drugova. Kasnije sam saznao da je u pitanju valjda bila ljubomora zbog devojčice sa kojom se moj sin druži. Sin se kući vratio sav plav od udaraca. Išla mu je krv na nos od stresa. Dete mi je istraumirano i više ne sme da izlazi iz kuće. I ja sam očajan – priča Đura.

Kako dalje objašnjava otac mladića, njegov sin je i ranije trpeo maltretiranje i prebijanje od pomenute grupe, te je i pre ovog prebijanja često dolazio kući pretučen i pocepan, dok je oca jednom prilikom iz straha slagao o čemu se zapravo radi.

Ovo što se dešava u našem gradu ne postoji nigde. Detetu mi je jedna grupa delikvenata pre ovoga iznuđivala velike svote novca, dok su se sada drugi okomili i fizički i psihički ga maltretiraju iz zabave i to gotovo svakodnevno. On nije jedini oštećeni. Znam još najmanje 5 porodica iz ovog grada čija deca prolaze kroz isti pakao. Isto veče kada su istukli mog sina, pretukli su još 2-3 devojčice. Situacija je u najmanju ruku alarmantna – govori Đura dalje.

Mladić se vratio kući s pocepanom majicom i povredama po telu

Pomenuti predvodnik huligana iz Mitrovice, L. Š, kako navodi naš sagovornik, poznat je delikvent u celom gradu.

– Jednom je mog sina sa još nekoliko svojih drugara jurio kako bi ga pretukao. Moj sin je uspeo da pobegne u stan u najbližu zgradu, a oni su bili toliko uporni i išli su od stana do stana ne bi li čuli gde se moj Rade nalazi. Na sreću, nisu ga tada pronašli. Oni nemaju finansijske probleme, već su kriminalci sami po sebi. Odlaze za Nemačku, tamo naprave problem, pa se vrate ovde kod nas, pa nama prave problem. Puni su novca, voze „poršee“. Dete mi je pričalo i opisivalo kako se po gradu krije od njih. Nisam mogao da poverujem šta moj sin proživljava, pa sam zaplakao od muke. Ne daju mira ni mojoj ćerki, i nju stalno zovu – objašnjava Đura.

Kako bi rešio problem svog sina i omogućio mu normalno odrastanje, Đura je rešio da se obrati tamošnjim vlastima, međutim, za sada je svaki od njih bio, kako kaže, bezuspešan i bez odgovarajuće reakcije.

Išao sam do komandira policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, išao sam u socijalnu službu i u Tužilaštvo. Tamo su mi rekli kako ne mogu da mi pomognu i kako nemaju dokaze. Rekao sam im da mogu da im skupim još par roditelja koji proživljavaju isti košmar, ali ništa nisu uradili. Nisu dali huliganu zabranu prilaska mom detetu koje teroriše. I dalje se kriminalac šeta slobodno gradom. Nakon njih, otišao sam i do zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice i njemu detaljno pojasnio svoj, ali i problem većine ljudi u ovom gradu. On mi je rekao kako oni nisu zaduženi za bezbednost i da treba da se obratim policiji. Video sam da mi nema druge i na kraju sam se obratio medijima, odnosno, vama – govori Đura.

Uplašeni otac dalje priča kako pomenuta grupa huligana i delikvenata koja ne da mira ljudima u Sremskoj Mitrovici ima svoj „sud“ i svoj „zakon“ u tom gradu, te da im niko ne može ništa.

Očigledno imaju jake veze i finansijsku potporu pa i dalje mogu da se bahate i ugrožavaju život naše dece. Drugog objašnjenja nemam. Takođe, samo napadaju mlade, jer su oni ti nad kojima mogu da se iživljavaju – govori vidno uznemiren i uplašen roditelj Đura Petić i apeluje na vlast, odgovorne i nadležne službe da se posvete i reše problem koji imaju u ovom gradu, a od kog ne mogu normalno da žive.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Silvija Jovanović/Blic)

2 COMMENTS

  1. Treba otići u Beograd u najpoznatije elektronske medije i ispričati sve ovo. Kada objave priču tada će ministarstvo policije odmah reagovati. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here