OTKRIVAMO! Sve što vas zanima o letovanju u Crnoj Gori!

0
1114

Turistima koji dolaze iz Srbije u Crnu Goru omogućen je prelazak granice bez PCR ili bilo kojeg drugog testa, a nije potrebna ni potvrda o vakcinaciji, što se razlikuje od propisa u drugim zemljama koje su popularne među našim turistima. Potrebna vam je samo važeća lična karta ili pasoš, da biste uživali na prelepim budvanskim plažama.

Oni koji dolaze automobilom, u obavezi su da sa sobom imaju i Evropski izveštaj o saobraćajnoj nesreći, koji možete besplatno nabaviti u svakoj osiguravajućoj kući u Srbiji ili na mestu gde registrujete svoje vozilo.

Iz Budve poručuju da je ponuda aranžmana ove godine dodatno obogaćena i prilagođena svačijem džepu, a cene u luksuznim hotelima se kreću već od 24 evra po noćenju, dok je privatni smeštaj pristupačniji nego ikada pre!

Hoteli sa tri i više zvezdica, sa uključenim punim ili polupansionom, uz korišćenje spa i wellness centara i raznih drugih sadržaja, veoma su povoljni ove godine, a njihove cene se kreću već od 24 evra u predsezoni. Za sezonu su takođe pripremljeni nikad pristupačniji aranžmani, uz dodatne povoljnosti, fleksibilne rezervacije i pogodnosti za boravak dece. Sve cene u ugostiteljskim objektima su na nivou prošlogodišnjih, dosta niže u poređenju sa 2019. godinom, koja je zabeležila rekordnu posetu Budvi. Uželeli smo se gostiju, prošla godina je bila teška i izazovna, ali nadamo se da je sve to iza nas. Vreme je da se život vrati u normalu.“naglašavaju iz Turističke organizacije opštine Budva.

Na budvanskoj rivijeri sve je spremno za veći broj gostiju koji se očekuje tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, kao i kasnije, tokom sezone.

Kada je reč o zdravstvenoj situaciji na crnogorskom primorju, ona se svakim danom stabilizuje i smiruje, a Budva trenutno ima jako mali broj zaraženih.

Imajući u vidu najavljenu masovnu vakcinaciju stanovništva koja bi uskoro trebalo da se realizuje, ovaj broj će se sve više smanjivati uz dobre šanse da se korona u našem gradu pobedi sasvim„, smatraju u TO Budvi.

Budvanski domaćini potrudili su se da vaše putovanje i boravak u ovom gradu budu sasvim bezbedni. Crna Gora je dobila međunarodnu oznaku SAFE TRAVELS od Svetskog saveza za turizam i putovanja (WTTC).

Ova oznaka pomaže putnicima da lakše prepoznaju turističke destinacije i objekte koji su usvojili globalne standarde zdravstvene higijenske zaštite. Mnogi budvanski hoteli, kao i restorani i turistističke agencije, zasluženo su dobili oznaku “Safe travels”, koja podrazumeva sigurno mesto za vas i vašu porodicu. Ove godine, poseban akcenat je stavljen na očuvanje zdravlja svih gostiju i zaposlenih u turizmu, kažu u TO Budvi.

Mere zdravstvene zaštite u Budvi su na najvišem nivou, maske su obavezne u zatvorenim prostorijama, sredstva za dezinfekciju su obezbeđena, a potrebno je držati i propisanu distancu od dva metra. Pored toga, radno vreme kafića, restorana i prodavnica je minimalno skraćeno.

Budvani najavljuju bogatu ponudu i ove sezone. Ono što možda nije poznato svim gostima iz Srbije, je to da se u zaleđu budvanske rivijere nalaze sela koja predstavljaju autentičnu turističku ponudu, pre svega zbog prirodnog okruženja i značajnih kulturno-istorijskih objekata, pretežno crkava i manastira. Ljubitelji prirode i aktivnog odmora ovaj kraj mogu obići pešačkim stazama sa kojih se praktično sve vreme pruža očaravajući pogled na pučinu. Pored zaleđa, turisti šetnjom mogu obićimnoge atrakcije u Starom gradu, a tu su svakako i obilazak Svetog Stefana, prelepi restorani i njihove bašte sa pogledom na more i opuštanje u spa centrima. Naravno, boravak i kupanje na budvanskim plažama ipak je glavna turistička atrakcija, koja se ne sme propustiti!

Gosti iz regiona su za Budvu izuzetno važni i uvek su dobrodošli, a broj ostvarenih dolazaka i noćenja govore da im je Budva jedna od omiljenijih destinacija gde putuju i kojoj se vraćaju, što posebno raduje sve turističke poslenike na budvanskoj rivijeri.

Za više informacija o budvanskoj rivijeri, posetite sajt – www.budva.travel

(Miljana Vuković)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here