Otkrivena bista legendarnom Vrani – golmanu FK „Radnički“

0
368

Povodom sto godina od osnivanja FK “Radnički” iz Sremske Mitrovice, kao i povodom 70. godišnjice od rođenja Radovana Vranića Vrane i pete godišnjice njegove smrti, otkrivena je spomen bista ovom legendarnom golmanu kluba iz Hesne.

Radovan Vranić Vrana počeo je da brani  u podmlatku FK „Radnički” 1966. godine. Za prvi tim debitovao je 1970. godine protiv Vrbasa u Novosadsko-sremskoj ligi i odigrao 240 prvenstevnih utakmica u 18 sezona.

Inače, popularni Vrana je rođen 1. aprila 1952. godine u Šajkovcu kod Podujeva na Kosovu. U Hesnu dolazi 1954. godine, kada njegov otac počinje da radi u Mitrošperu i od tada je FK „Radnički” postao njegova druga kuća. Imao je ponude većih klubova za prelazak, ali Vrana nije želeo da napusti „Radnički” i Hesnu. Samo 6 meseci je branio u FK „Srem”, i to nije bila njegova želja, već dogovor dva kluba.

Posle završene igračke karijere bio je i dalje aktivan u klubu kao trener golmana, a nekoliko puta je vodio prvi tim „Radničkog”. Bio je član uprave, šef tombole, aktivan u veteranima „Radničkog”, uvek je učestvovao u radnim akcijama radio je i pomagao u klubu.  Preminuo je 23. jula 2017. godine.

Nakon otkrivanja biste, održana je svečana akademija – crveno belo veče u restoranu FK „Radnički”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(J. Stević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here