Otvorena kupališna sezona na mitrovačkim Brionima

0
644

Nakon završenog tehničkog prijema mitrovačke Gradske plaže, otvorena je ovogodišnja kupališna sezona. Posetioce i ove godine očekuju brojne manifestacije, a iz lokalne samouprave najavljuju i neke nove sadržaje tokom manifestacije „Leto na Savi”.

Po rečima Jasne Poznanović, v.d. načelnice nadležne Gradske uprave, prethodne nedelje urađen je tehnički prijem pešačkog dela plaže, a od juče je on izvršen u celini.

Grad Sremska Mitrovica je preko nadležnih organa i službi učestvovao i obezbedio sve neophodne tehničke i pripremne radove kako bi se garantovala bezbednost svih posetilaca Gradske plaže”, kaže načelnica Poznanović, dodajući:

Obezbeđenje uslova za bezbedan boravak kupača podrazumeva prisustvo spasilačke službe, službe obezbeđenja, Doma zdravlja, kao i predstavnika Javnog komunalnog preduzeća Komunalije.

Zavod za javno zdravlje potvrdio je da je voda bezbedna za kupanje uz preporuku da je tuširanje, nakon izlaska iz reke, obavezno.

„Što se kupališne sezone tiče, kao što je sve spremno za kupanje i sunčanje, sve je spremno i za letnju manifestaciju Leto na Savi. Pripremljene su brojne radionice za naše najmlađe sugrađane, sportske aktivnosti, muzički nastupi i zabavni programi, koji počinju ovog vikenda, 8. i 9. jula, u Turističkom info centru. Potom će se sve preseliti na Gradsku plažu, a razni programi će biti organizovani svakog vikenda. Ove godine uvodimo nekoliko novina, uključujući OCR trku na kraju leta i bioskop na otvorenom na početku sezone. Bioskop će tokom leta menjati lokacije, a projekcije će biti besplatne. Sve aktivnosti na plaži su potpuno besplatne, u rasponu od kulturnih događaja do korišćenja celokupnog plažnog mobilijara, teretane na otvorenom, igrališta za decu, itd,” rekao je Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here