PATRI(J)OTIZAM NA DELU! Pijani radikali se potukli na putu za Hrtkovce!

2
6793

Zbog najavljenog mitinga radikala i zabrane okupljanja u Hrtkovcima juče je saobraćaj u ovom delu Srema bio u potpunosti blokiran. Deo članova radikalne stranke koji je krenuo iz pravca Sremske Mitrovice zaustavljen je u selu Jarak gde su i dočekali svog lidera, Vojislava Šešelja.

On se, nešto ispred podneva i pojavio, održao kratak govor, obratio se javnosti i – otišao.

Ipak, mnoštvo pripadnika njegove stranke nastavilo je da proslavlja Đurđevdan po jaračkim kafanama i to je, na uzavrelom suncu trajalo toliko dugo dok nisu, pijani počeli i da pevaju pesme koje su smatrali patriotskim.

Upravo je to i dovelo do prave drame u jednoj kafani u Jarku.

Naime, dve pijane grupe ljudi, sa radikalskim obeležjima pevale su pesme svojim političkim idolima, mada se ima utisak da mnogi među njima i nisu baš bili sigurni kome pevaju jer su ove dve pesme sličnog sadržaja i ritma.

Jedni su pevali poznatu “Od topole pa do Ravne gore” pominjući đenerala Dražu Mihajlovića, dok su drugi pokušali da ih nadjačaju pesmom “Ko to noćas kroz Topolu prođe” posvećenu Slobodanu Miloševiću.

Pred očima prisutnih seljana i slučajnih prolaznika, ubrzo su pripadnici ove dve grupe nasrnuli jedni na druge i međusobno se pokoškali, a nekolicina njih, dok su se rvali i gurali, padali su i na asfaltni put.

Ipak, prisebni stanovnici sela su brzom intervencijom uspeli da ih podignu pre nailaska nekog automobila, a ubrzo su i počeli razvađati pijane pripadnike radikalne stranke.

Policija nije bila prisutna.

Kako navode svedoci, nakon tuče, nekoliko pijanaca je zaspalo po kanalima. Nakon nekog vremena, mamurni, budili su se i tumarali okolo ne znajući ni gde se nalaze niti kuda su krenuli.

 

(Milan Milivojević)

 

2 COMMENTS

  1. Čestitke novinaru koji je jedini pisao o onome što je ta rulja juče uradila u Jarku. Skoro pa nam propade Đurđevdan zbog tih pijanih patri(j)ota
    Namučili su nas sa jučerašnjom predstavom u selu…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here