Pećinci daruju 50.000 dinara novim bračnim parovima

0
464

Parovima sa područja pećinačke opštine koji u 2023. godini zaključe brak sledi jednokratna novčana naknada u iznosu od 50.000 dinara, ovo je nova mera podrške porodici koju su krajem decembra prošle godine na sednici Skupštine usvojili odbornici.

Kako kaže Siniša Đokić, predsednik Opštine Pećinci, primena ove vrste pomoći počela je juče.

Sklapanje braka je simbolično novi početak za bračne partnere i Opština želi da im olakša taj početak onoliko koliko je u mogućnosti. Želimo da naši građani, posebno oni mlađi, kada donose tu sudbonosnu odluku, znaju da mogu da računaju na podršku lokalne samouprave i da sa većom sigurnošću krenu u zajednički život – rekao je predsednik Opštine Pećinci.

Pravo na jednokratni novčani dodatak od 50.000 dinara parovi će moći da ostvare ako jedan bračni drug ima prebivalište na teritoriji ove opštine najmanje godinu dana u momentu zaključenja braka, a drugi bračni drug ima prebivalište na teritoriji opštine Pećinci u momentu zaključenja braka, odnosno najkasnije 30 dana od dana zaključenja braka.

Inače, ovo je druga nova mera podrške porodici koja je uvedena u ovoj godini. Prva olakšica odnosi se na finansiranje 30 odsto troškova boravka u vrtiću za svu decu.

Predsednik Đokić je potvrdio i da će sve dosadašnje mere, od isplate jednokratnog novčanog dodatka od 40.000 dinara za svako novorođenče, preko potpuno besplatnog boravka u vrtiću za treće i četvrto dete u porodici i za jedno od dece u porodicama koje imaju blizance, do stipendiranja najboljih studenata i regresiranja troškova prevoza studentima i srednjoškolcima, biti nastavljene i u ovoj godini.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here