Pevači dobili po 90.000 od države!

2
2758
IZVOR: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ/ATA IMAGES/ANTONIO AHEL

Nakon što se nekoliko njih žalilo da zbog pandemije korona virusa ne privređuju, država im je pritekla u pomoć.

Velika prašina se podigla kada su pojedini muzičari zbog manjka posla i otkazanih nastupa zbog pandemije korona virusa tražili pomoć države.

Nemaju posla

Kako su u više navrata isticali, posla nema, a životni i ostali troškovi se nagomilavaju, te im je sada država zvanično pritekla u pomoć.

Finansijsku pomoć od države dobili su izvođači koji uživaju status samostalnih umetnika, i to na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije, koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove, potvrdio je za „Kurir“ Dragiša Golubović, predsednik Semus.

Ivan Gavrilović pohvalio Semus

„Tu pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž. Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić i mnogo drugi. Naknada je bila namenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mesečno, ukupno 90.000 na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom. Ta pomoć je znatno pomogla ljudima. Mi smo u ime Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije uputili zahtev Ministarstvu finansija da odobri dodatna sredstva i za samostalne radnike u oblasti kulture, tj. za muzičare i pevače koji nisu u statusu samostalnog umetnika, koji žive isključivo od svog posla i po tom osnovu su prijavljeni kod penzionog fonda i plaćaju sami sebi doprinose. Nadamo se da će i to odobriti“, objasnio je Golubović.

Ivan Gavrilović se oglasio ovim povodom i istakao da mu novčana pomoć u doba pandemije mnogo znači da je veoma zahvalan Sindikatu.

„Tačna je informacija. Moram da pohvalim Semus i njegovog predsednika. Dobili smo od njih po 90.000 dinara, to nekom znači, a onom ko zarađuje puno možda i ne znači. Meni grad Beograd uplaćuje staž, na osnovu svega onoga što smo radili devedesetih, imali smo puno humanitarnih akcija“, potvrdio je Gavrilović.

Izvor: mondo.rs

2 COMMENTS

  1. Decu lećimo SMS porukama, a pevaljkama dajemo pare. Neka prodaju neki komad nakita, auto, krpice, pa će preživeti. Rasipali su pare, a sada kukaju. Šta da kažu ljudi koji nemaju šta ni da prodaju. SRAMOTA. Ivan Gavrilović, krimos za koga niko mlađi od 20 godina nije ni čuo dobija pare.

  2. ZAŠTO DRŽAVA DA PLAĆA SILIKONE, A DA NE DAJE POMOĆ GLADNJIM LJUDIMA I BOLESNOJ DECI…NIJE VALJDA DA NE MOGU DA PEVAJU BEZ SILIKONA…DOŠLI PAMETNI PLASTIČARI IZ AMERIKE DA ŠURE BUDALE … ODEČU STE VEĆ POSKIDALE , A DA IZGLEDATE U 50 I 60 GODINA KAO SA 30 NE BIVA..NI SA SILIKONIMA..PREPUSTITE MESTO MALAĐIMA SADA JE NJIHOVO VREME…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here