Mural sa likom Betovena u laćaračkoj školi

0
1166

Mural sa likom kompozitora Ludviga Van Betovena naslikan je u Osnovnoj školi „Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku, povodom obeležavanja 250. godišnjice njegovog rođenja.

Godišnjica rođenja Ludviga Van Betovena, koji se smatra  jednim od najvećih kompozitora svih vremena, bila je inspiracija učenicima i profesorima laćaračke škole da osmisle ovu manifestaciju i naslikaju likovne radove ali i da ukrase hol na originalan način.

Pored murala raspisan je i likovni konurs za učeničke radove. U okviru konkursa dobili smo predivne radove. Mlađi učenici su slikali svoju biblioteku iz mašte, u vidu kućice, koja je simbol ljubavi, zajedništva i porodice. Takvu jednu kućicu dobili smo na poklon od naše donatorke, Olivere Olje Jelkić. Oni stariji, slikali su na temu Betoven među notama. Naš zajednički kreativni tim čine nastavnica likovnog Ljubica Žunić, Jelena Voljanek Sekulić, učiteljica Ružica Vladisavljević.”- rekla je učiteljica Mirjana Mirnić.

Na konkursu za mlađe učenike, prvo mesto je osvojioOgnjen Guslov, drugo mesto je pripalo Sari Teodosić, dok je treću nagradu osvojila Maja Perić. Među starijim učenicima, najbolja je bila Malena Almažan, drugo mesto pripalo je Marku Periću, a treću nagradu osvojio je Antonije Maštrapović.

Učenica Malena Almažan, pobednica konkursa, naslikala je mural ovog kompozitora upravo u holu škole čije je iscrtavanje, kako kaže, trajalo 11 sati, a oslikan je vodenim bojama.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here