DSS raspustio odbor u Sremskoj Mitrovici zbog SARADNJE sa Naprednjacima

3
3766
Nenad Muždeka (DSS)

Nakon loših izbornih rezultata u Sremskoj Mitrovici, Glavni odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) raspustio je partijsko rukovodstvo u ovom gradu. Za poverenika stranke je imenovan Nenad Muždeka, i on je, u razgovoru sa našim novinarom, otkrio razloge za smenu dosadašnjeg predsednika odbora Mikice Ilića i pravce u kojima planira da se razvija stranka u daljem periodu.

“Prevashodno razlog za smenu lokalnog odbora DSS u Sremskoj Mitrovici jeste loš rezultat na prethodnim lokalnim izborima. Broj glasova na lokalnim izborima je duplo manji nego što je Metla, koalicija čiju je kičmu čiinio DSS, dobila u Mitrovici na pokrajinskim izborima. To jasno ukazuje da lokalno rukovodstvo nije ulivalo poverenje birača.” – kazuje Muždeka, ipak uzdržavajući se od komentara na sumnju da su Naprednjaci skupljali potpise za lokalnu listu Metle/DSS-a kako bi ona, svojim izlaskom na izbore, otkidala glasove grupi građana Grad za sve nas.  

Sa našu konstataciju da je apsurdno smatrati opozicijom nekoga ko se, po partijskom ključu, svojevremeno zaposlio u organima lokalne samouprave (misli se na pomenutog Mikicu Ilića), a na sličan način je i suprugu zaposlio u KPZ-u, Muždeka se složio istakavši da “ova vlast umešno nudi pojedincima sitne beneficije i na taj način guši opozicioni blok”.

Ipak, smatra Muždeka, da je u članstvu DSS-a ostalo dosta starih članova koji su se, ovakvim načinom rada prethodnog rukovodstva, pasivizirali, pa će stranka, u bliskoj budućnosti, s njima stupiti u kontakt kako bi ih ponovo aktivirala.

Namera DSS-a je da, do proleća okupi kvalitetne ljude iz lokala, možda ne toliko politički iskusne, ali da budu sa zdravim idejama, poštenih namera i nepotkupljivi.”- kaže Muždeka, dodajući:

Prednost ćemo dati onima koji već imaju svoju egzistenciju, a ne da istu traže u politici.

Po sagovornikovim rečima, budući lokalni odbor DSS-a posebnu će brigu posvetiti razvoju mitrovačkih sela, počevši od infrastrukture koja, kada je loša, sama po sebi stimuliše mlade na odlazak, pa do međumesnog prevoza koji je u katastrofalnom stanju.

Akcenat će, svakako, biti i na zdravstvenom pitanju i mreži ambulantnih ustanova. Protiv smo toga da se medicinsko osoblje mobiliše od frizerki koje brzopoteznim ispitima dolaze do diploma. ”- kaže Muždeka.

Kada se već, u razgovoru, dotaklo pitanje kadrova, nije se moglo izbeći podećanje na Vasilija Radosavljevića (Vasu PDV-a) koji je, kao kadar DSS-a tokom period tranzicije, za 16 godina prelazaka sa funkcije na funkciju, prešao put od konobara i prodavca bresaka na pijaci sa podstanarkim statusom, do vlasnika diplome privatnog fakulteta, luksuzne kuće sa bazenom i vlasnika većeg broja stanova i lokala u najužem centru grada.

Vasilije Radosavljević je prošlost DSS-a.”- tvrdi Nenad Muždeka i objašnjava:

Svesni smo da je breme DSS-a teško i trebaće mnogo učiniti da se povrati poverenje glasača. Neki ljudi jesu obrukali ime stranke zloupotrebom položaja, tako da se građanima izvinjavamo na lošim rešenjima i pogrešnim kadrovima, kojih je bilo i kojih ne sporimo. Mogu da obećam da ćemo se takvih kadrova u budućnosti kloniti.”

S kim će u saradnju pred sledeće izbore, pitali smo za kraj razgovora.

Saradnja je moguća sa svima koji ne šuruju sa aktuelnom vlašću. U Mitrovici imamo dobru saradnju sa svim opozicionim strankama, pa i sa grupom građana Grad za sve nas, ukoliko bi nas prihvatili kao ravnopravnog partnera i uz uslov zalaganja za promenu sistema vladavine, a ne samo kadrova. Lični sukob na relaciji između Vladimira Petkovića, lidera grupe građana i Branislava Nedimovića, lidera SNS-a, nas ne zanima i ne želimo da se uplićemo u njega.”- zaključio je razgovor Nenad Muždeka, poverenik DSS-a za Sremsku Mitrovicu, uz molbu da svi zainteresovani za učešće u radu ove stranke mogu da mu se jave na kontakt telefon: 064-4338-531.

(Milan Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here