Plaćena stručna praksa za mlade iz Šida i Iriga

0
483

Caritas poziva sve zainteresovane poslodavce iz Šida i Iriga – registrovane pravne subjekte (javne ustanove, institucije, privredna društva, preduzetnike, nevladine organizacije i sl.) da se prijave za učešće u realizaciji stručne prakse za mlade u okviru projekta YourJob 2.

Program stručne prakse sufinansira se u trajanju od 3 do 5 meseci i to u maksimalnom iznosu od 350 EUR mesečno (u dinarskoj protivvrednosti) po kandidatu nadoknadu svih troškova stručne prakse. Prednost će imati poslodavci koji su spremni da i sami finansiraju realizaciju stručne prakse, kroz dodatne mesece ili dodatni mesečni iznos.

Prijavom poslodavci iskazuju zainteresovanost.

Realizacija stručne prakse zavisiće od interesovanja mladih za predložena radna mesta. Javni poziv je otvoren do utroška projektnih sredstava, a najkasnije do 1. juna 2025. godine. Detaljnije o  pozivu na https://caritas-srem.rs/

Projekat YourJob 2 ima za cilj da doprinese podizanju zapošljivosti mladih, a poseban fokus stavlja na nezaposlene mlade u osetljivom položaju. Projekat finansiraju Austrijska razvojna agencija, Caritas Francuske i Caritas Austrije, a realizuje se kroz partnerstvo Caritas organizacija iz regiona. U Srbiji, projekat sprovode Caritas Srbije, Biskupijski Karitas Zrenjanin, Biskupijski Karitas Srem i Caritas Niš.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here