“POBEDIĆE NAJBOLJI!”- obećava Darko Kiki Ilić, organizator „Prve varjače Laćarka 2021“

1
1954

Ostalo je još 95 dana do nezvaničnog Svetskog prvenstva u kuvanju gulaša pod nazivom „Prva Varjača Laćarka 2021“, koja će se, kako je već najavljeno, održati 1. avgusta.  Razgovarali smo sa predsednikom Organizacionog odbora ove manifestacije Darkom Kiki Ilićem.

Mesto održavanja nezvaničnog Svetskog prvenstva u kuvanju gulaša ostaje već tradicionalno Komšijski park na kraju Sremske ulice (pored auto-puta)” – kaže Ilić dodajući:

Kotizacija za sve ekipe, a biće ih ravno stotinu, besplatna je. Pored toga, sve ekipe će dobiti po 2 kg svinjskog buta, 2 kg luka i dve vekne hleba. Sve ostalo učesnici sami sebi obezbeđuju: kotlić, začine, drva ko kuva na drva, kao i stolove i sotlice na kojima će sedeti.”

Organizacijom je predviđeno da manifestacija startuje ujutro 1. avgusta u 7 časova, a proglašenje pobednika će se izvršiti u 14.30 časova. Kvalitet hrane će ocenjivati devetočlani žiri sa predsednikom  Aleksandrom Cindrićem, kaže Ilić, nastavljajući:

Podela mesa će se odvijati u vremenskom rasponu od 8 do 10 časova, dok će se proglašenje pobednika izvršiti u 14.30 časova. Na takmičenju je sve dozvoljeno, dodavanje začina, dodavanje drugog mesa, krompira i slično.”

Darko Ilić Kiki upozorava da će devetočlani žiri odraditi svoj deo posla krajnje profesionalno, kao u da će pobediti onaj ko je stvarno najbolji. Svi učesnici će, kako preko sredstava informisanja, tako i lično, dobiti precizna uputstva vezana za pravila na manifestaciji “Prva Varjača Laćarka 2021”

Po njegovim  rečima, ove godine broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju gulaša biće limitiran na 100, a zainteresovani se mogu prijaviti na mejl kikiikomsije@gmail.com ili na broj telefona 064-123-05-08.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here