Počela javna rasprava o Planu razvoja grada 2023/2030

0
568

Predlog Nacrta Plana razvoja grada Sremska Mitrovica 2023-2030. godine, nalazi se na javnoj raspravi. Po rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, ovim dokumentom se definišu vizije, ciljevi i mere razvoja grada, pa je pozvao sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu koja će trajati do 13. maja.

„Plan razvoja grada je strateško-planski dokument koji će u narednih sedam godina biti vodilja daljeg razvoja našeg grada, s obzirom na to da je prethodni planski dokument, Strategija održivog razvoja grada Sremska Mitrovica istekla 2020. godine, pojavila se potreba i bilo je neophodno sačiniti novi planski dokument što je i učinjeno, uzimajući u obzir viziju razvoja grada, propisanu metodologiju i razvojne pravce po prioritetnim oblastima, a to su: unapređenje zaštite životne sredine, unapređenje javne uprave, unapređenje društvenih delatnosti, razvoj komunalne infrastrukture i održivi ekonomski razvoj.”- rekao je Samardžić novinarima prilikom predstavljanja ovog dokumenta.

Po okončanju javne rasprave, izvršiće se analiza svih pristiglih predloga, primedaba i sugestija i sačiniti izveštaj koji će takođe biti postavljen u roku od 15 dana na internet stranici grada. Potom će se 16. maja u Gradskoj kući održati završna javna debata gde će biti predstavljena finalna verzija Nacrta Plana razvoja grada Sremska Mitrovica koja će biti potom i pred gradskim odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada u cilju usvajanja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here