Počeo sa radom Agrobiznis inkubator u Sremskoj Mitrovici

0
684

Održana je prva sednica Skupštine društva Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica, na kojoj je usvojen program rada ovog biznis inkubatora, koji je pokrenut s ciljem podrške malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima. Sednici je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić.

Agrobiznis inkubator u Sremskoj Mitrovici osnovan je upravo kako bi se podstakao razvoj malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača, stvorili uslovi za privlačenje investicija u oblasti poljoprivrede i efikasniji nastup na tržištu, promovisalo preduzetništvo, udruživanje i razvoj u sektoru poljoprivrede, primarne prerade poljoprivrednih proizvoda i agroturizma.

Potpredsednik Ćurčić je kazao da je ideja da Agrobiznis inkubator svojim radom u okviru poljoprivrede i pratećih delatnosti doprinese društveno-ekonomskom razvoju regiona u kome se kao centar nalazi grad Sremska Mitrovica.

 „Agrobiznis inkubator treba da postane centar za razvoj inovativnog preduzetništva u okviru agrobiznisa, da omogući dinamičan protok informacija i stvori osnove za korišćenje postojećih materijalnih, finansijskih i, na prvom mestu, ljudskih resursa“, rekao je Ćurčić.

On je dodao da je plan da proces inkubacije agrobiznisa obezbedi zajedničke objekte i opremu, razvoj poslovanja, pristup tržištu i usluge procene tehnologije, finansijske usluge, kao i mentorstvo i umrežavanje.

Shodno tome, predviđeno je da Agrobiznis inkubator u Sremskoj Mitrovici u prvoj fazi rada podrži saradnju između preduzetnika unutar Inkubatora, kao i umrežavanje sa spoljnim partnerima, zatim da pruži podršku za organizaciju skupova i podstakne međusobnu komunikaciju članova Inkubatora u cilju izgradnje i jačanja preduzetničke klime i kulture.

Članovi Inkubatora imaju mogućnost korišćenja poslovnog prostora i administracije bez nadoknade ili po povoljnijim uslovima od tržišnih, a na raspolaganju će im biti i poslovno-savetodavne i administrativne usluge. Među najznačajnijim uslugama koje će pružati Agrobiznis inkubator jesu usluge marketinga i brendiranja proizvoda, a veoma važan segment rada biće organizacija treninga i obuka.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here