Počeo upis poljoprivrednih gazdinstava u registar eAgrar

0
503

Od 20. marta počelo je ažuriranje podataka i obnova statusa poljoprivrednih gazdinstava u elektronskom registru pod nazivom eAgrar. Cilj platforme eAgrar je da vlasnici gazdinstava brzo, lako i komforno obave veliki deo administrativnih poslova elektronskim putem, bez odlaska na šalter.

Po rečima nadležnih, u Sremskoj Mitrovici ima preko 6.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, a kada se jednom kreira elektronski registar, putem platforme eAgrar, gazdinstvima će biti olakšano korišćenje brojnih usluga, kao i ostvarivanje prava na subvencije i druge podsticaje u poljoprivredi.

Iz Poljoprivredne stručne službe poručuju da će poljoprivrednici dobiti svu potrebnu pomoć u vezi nejasnoća kada je korišćenje ove usluge u pitanju, koju mogu potražiti u prostorijama PSS-a. Ova platforma nudi brojne usluge poljoprivrednicima, a registraciju i preregistraciju gazdinstva na platformi eAgrar poljoprivrednici treba da urade do 1. aprila 2023. godine kako bi, između ostalog, stekli i pravo na subvencije, za koje prijava počinje već početkom aprila.

S druge strane, zamenik mitrovačke gradonačelnice Petar Samardžić, ističe da je uvedena i platforma eGrađanin, koju može koristiti svako ko se registruje na Portalu elektronske uprave i da bez čekanja u redu i trošenja dragocenog vremena ostvari željenu uslugu, među brojnim koje lokalna samouprava omogućava, poput pribavljanja dokumenata iz matične službe, prijave dete u vrtić, poreska rešenja i još mnogo toga.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here