Pokrenuta peticija da se Branku Badžiću Šlogu dodeli Novembarska nagrada

1
1479

Ne obraćajući previše pažnju na činjenicu da je Novembarska nagrada, najveće priznanje Grada Sremska Mitrovica tek dodeljena, te da će se sledeća dodeliti tek za dve godine, naš sugrađanin Branislav Markićević pokrenuo je peticiju građana da se ova nagrada dodeli i poznatom rock pevaču iz ovog grada Branku Badžiću, poznatijem po svom umetničkom nadimku – Šlog.

Naime, kako je na svom Fejsbuk profilu obznanio Markićević, ovog vikenda je počelo prikupljanje potpisa da Branko Šlog dobije Novembarsku nagradu. Peticija se potpisuje u kafiću „Panonac“. Iako su neki ovaj predlog, odmah na početku, proglasili šaljivim, ipak se pojavilo mnoštvo onih koji su mu dali podršku na društvenim mrežama.

Kako je u predlogu navedeno, Branislav Markićević, od oca Radojla koji je Novembarsku nagradu dobio 2019. godine i počivše majke Magdalene, predlaže da se Badžiću dodeli ovo priznanje za njegov nesporan rad u oblasti umetnosti i samim tim popularizaciji Sremske Mitrovice.

U obrazloženju je navedeno da je Branko Badžić „i van granica naše države među zaljubljenicima u rokenrol poznat pod nadimkom Šlog, čovek koji udružen sa mnogobrojnim asovima s gitarama u rukama i bubnjarskim palicama svojim vanserijskim glasom već pola veka kao Ilija Gromovnik para nebesa, a u poslednje vreme sve češće u kombinaciji sa sopstvenim virtuoznim prstima na žicama akustične gitare povremenu ovu planetu čini lepšim mestom za život, bar na par sati, usput podučavajući mlađe. Malo li je?“ – pita se predlagač u obrazloženju, tražeći podršku ljubitelja rokenrola i dodaje kao ključni argument:

Iz istorije znamo da su mnogi umetnici za života bivali u zapećku, neshvaćeni, a dizani u nebesa posle smrti, zato ajde da ne napravimo istu grešku s našim Šlogom koji je mitrovačko blago, odajmo mu priznanje za života.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević)

1 COMMENT

  1. Nisu ljudi u ovom gradu baš normalni. Imamo Simićevo iživljavanje sa spomenikom svinje i pulina, predlog da se Jusi napravi spoemnik, a sada i ovaj predlog i to od lika koji ništa u životu radio nije za lika koji peva. Koliko ima dece koja su osvajala nagrade na raznim takmičenjima po Svetu, sportista, koliko ima naučnika, vrednih radnika, seljaka u ovom gradu koji su zaslužili tu nagradu? Biće da ih nema čim se bavimo ovakvim glupostima, ne ulazeči u karakterne osobine Šloga, već u njegovo delo, a ono je jednako nuli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here