Položen kamen temeljac za izgradnju ritejl parka u Šidu

0
1836

Započeta je izgradnja kompleksa Nova Retail Parka u Šidu, i to će biti treći po redu kompleks ove vrste na kome radi kompanija Nova Retail. Za sada su planirana četiri retail parka na teritoriji Srbije, čije se početak rada očekuje u narednih godinu i po dana.

Prema najavama, uskoro kreće izgradnja Retail Parka u Rumi, a trenutno je u toku proces razmatranja kupovine zemljišta u još dva grada sa istim ciljem, navodi se u saopštenju.

Svečano polaganje kamena temeljca održano je u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, predsednika opštine Šid Zorana Semenovića, investitora „Nova Retail park“ Marka Grujičića, savetnika predsednika Privredne komore Srbije Igora Kronje, predstavnika kompanije Lidl i meštana Šida.

„Ovde će biti zaposleno više od 250 ljudi. Investicija je vredna oko 15 miliona evra. Na svakom našem projektu će biti instalirana i solarna elektrana jačine oko jedan do 1,5 megavata, to je jedan od načina da postanemo energetski efikasni. Uskoro, pored već započetih projekata u Ubu i Kuli, kreće izgradnja retail parka u Rumi. Svoje mesto u Retail parku u Šidu naći će pre svega Lidl, kao najveći i najvažniji zakupac, zatim različiti modni brendovi, obuća, tehnika, kao i propratni sadržaji koji će svim posetiocima pružiti i kvalitetne zabavne sadržaje poput restorana, kafića i dečijih sadržaja“, izjavio je Marko Grujičić, investitor Nova Retail Park.

Budući retail park nalaziće se na površini od dva i po hektara sa ukupno izgrađenih 11.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora.

„Izgradnja Nova retail parka doprineće stvaranju novog težišta grada Šida, a trgovine poput Lidla i drugih robnih marki daće građanima naše opštine veći izbor proizvoda i mogućnost izbora proizvoda prema ceni i kvalitetu“, rekao je predsednik opštine Zoran Semenović.

Od samog početka na projektu učestvuju domaće kompanije, počevši od projektanata pa do izvođača građevinskih radova. Tokom izgradnje koja će trajati do decembra 2024, preko 200 ljudi će biti uposleno kroz građevinsku operativu.

„Nama je svaka investicija važna i zato dajemo podršku ovakvim projektima. Pored solarne elektrane ovaj objekat imaće i elektro-punjače. Mi postavljamo i na našim auto-putevima osamdeset ovakvih punjača, a u narednom periodu biće ih 320. Usvojili smo principe zelene gradnje, dali smo stimulans, odnosno povrat novca za one koji rade po sertifikatima zelene gradnje“ – izjavio je ministar Goran Vesić.

Nova Retail Park Šid biće otvoren krajem godine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here