Porodična regata spojila Mitrovicu i Šabac (FOTO GALERIJA)

0
1125

Proteklog vikenda, održana je porodična regata između Šapca i Sremske Mitrovice. Na reci je bilo oko tri stotine učesnika u više od trideset, uglavnom većih, plovila. Da učestvuju u „Zaveslaj više 2021“, stigli su izviđači iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i brojnih izviđačkih odreda iz Srbije.

Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport podsetio je jedan sličan događaj održan pre nekoliko godina, tačnije 2016. godine, na mini-regatu, odnosno manifestaciju nazvanu Karneval brodova.

Regatu su organizovali vozači, vlasnici savskih plovila kojima se priključilo puno plovila i naravno puno dece i žena, nije slučajno da se regata zove porodičnom regatom, zato što je akcenat stavljen na porodice, da porodica provede tri lepa i nezaboravana dana na reci Savi. Manifestacija je odobrena od strane Grada Šapca i od strane Grada Sremske Mitrovice. Prvo su regataše iz Šapca dočekali organizatori koji su im upriličili lepo druženje, uz zabavu muziku i veselje, identično je bilo i u Šapcu.”

Jedan od učesnika bio je i poznati svetski fudbaler i naš sugrađanin Branislav Ivanović. Regata je okupila i druge brojne zaljubljenike u reku Savu, vlasnike jahti, brodića i čamaca.

U petak su regataši iz Šapca stigli u Mitrovicu gde im je priređen doček uz obilnu večeru. U subotu, pre podne, svi zajedno su krenuli ka Šapcu da bi tamo stigli do subeote uveče, gde je organizovan koncert popularnih izvođača. U nedelju, tokom povratka u Sremsku Mitrovicu, regataši su napravili pauzu na obali Save, kod Gomoglave, gde su ručali.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here