PORODIČNI BIZNIS: Gačići jedini u Srbiji prave rakiju od kivija!

0
3551

Na svom imanju Zoran Gačić, njegova majka Milosava i supruga Danijela razvili su porodični biznis – seosko turističko domaćinstvo „Gačića magaza“.

Najprepoznatljiviji su po tome što jedini u Srbiji, pored proizvoda od uobičajenog voća, imaju rakiju od aronije, trnjine, ali i kivija. Još jedna specifičnost je to što se rakija ne pravi od uvoznog kivija, već od onog koji se gaji i odlično uspeva u Sremskoj Mitrovici!

Posao smo počeli pre šest godina. Sada imamo 72 svoja proizvoda, a radimo porodično, samo nas troje. Pravimo domaće slatke džemove, sokove, likere, kupinovo vino, voćne rakije, a trudimo se da imamo originalne proizvode koje niko drugi u Srbiji ne pravi. Tako smo plasirali rakiju od kivija, koja nije zelene boje, nego prozirna, i svi se oduševe kad je probaju – priča Gačić.

Iako samo tri osobe rade, uspeli su da naprave brend, pridobili stalne kupce i osvojili tržište.

Radimo dosta, kad je sezona od pet ujutru pa do iza ponoći. Razvili smo dobar posao, ali ne težimo tome da se mnogo bogatimo, možemo da živimo lepo i time smo zadovoljni, a najvažnije nam je da je ono što pravimo i prodajemo vrhunskog kvalitet – kaže Gačić.

Zahvaljujući dobroj saradnji s Turističkom organizacijom, Gačići su učestvovali na brojnim festivalima, a za rakiju su dobili desetak nagrada, dok je njihovo kupinovo vino 2014. godine na Sajmu etno hrane i pića u Beogradu proglašeno za najbolje.

Naša specifičnost je što ne krijemo svoje recepte. Bavimo se i edukativnim radom, pa svakog ko želi da počne da se bavi sličnim poslom rado obučavamo – kaže Zoran.

Pored rakije od kivija, porodica Gačić nudi i druge originalne ukuse.

Tu su domaći sirupi koji se razblažuju, a pravimo ih prirodnim vrenjem bez konzervansa, sa ukusom bobičastog voća, crvene i crne ribizle, aronije, kao i mente, drenjine i koprive – kaže Gačić.

http://www.kurir.rs/vesti/biznis/3010773/poceli-od-porodicnog-biznisa-gacici-jedini-u-srbiji-prave-rakiju-od-kivija

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here