Posle 40 godina počela rekonstrukcija mitrovačkog Pozorišta „Dobrica Milutinović“

0
751

Radovi na rekonstrukciji Pozorišta ‘Dobrica Milutinović’ u Sremskoj Mitrovici su počeli, a finansiraju se novcem koji su obezbedili Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova i dodao da je investicija vredna gotovo 200 miliona dinara.

Mirović je istakao da je reč o sveobuhvatnoj rekonstrukciji i u građevinskom smislu i u pogledu nabavke najsavremenije opreme.

Verujem da ćemo za manje od godinu dana u mnogo boljem i kvalitetnijim ambijentu moći da prisustvujemo predstavama i dočekamo umetnike iz svih oblasti iz zemlje i inostranstva. Istovremeno, zaposleni i umetnici iz jedinog profesionalnog pozorišta u Sremu imaće mnogo bolje uslove za rad u kojima će moći u punom sjaju da prikažu svoje stvaralaštvo“, naglasio je Mirović i naveo da će Sremska Mitrovica dobiti prostor u kome će moći da se doživi duh umetnosti na pravi način.

Prema Mirovićevim rečima, vodi se računa o svim detaljima i od početka je u ovaj projekat uključen Zavod za zaštitu spomenika kulture. Predviđena je rekonstrukcija pozorišne sale, hola i krova. Nakon saniranja vlage planira se uređenje enterijera po najvišim estetskim i funkcionalnim standardima. Biće postavljen akustični materijal na zidovima i podu pozorišne sale, i ugrađeno moderno ozvučenje i rasveta. U planu je i završetak radova na sanaciji sistema grejanja i hlađenja u cilju poboljšanja energetske efikasnosti, kao i na elektroinstalacijama, što će omogućiti upotrebu savremene multimedijalne opreme.

Pokrajinska vlada mnogo pažnje poklanja umetnosti i uslovima u kojima se stvaraju umetnički sadržaji. Minule sedmice smo započeli rekonstrukciju Doma kulture u Titelu, danas smo ovde u Sremskoj Mitrovici, a istovremeno se širom Vojvodine izvode radovi na brojnim objektima koji će značiti ne samo profesionalnim, nego i amaterskim umetničkim sastavima“, rekao je Mirović.

Mirović je podsetio na to da je sredinom godine Pokrajinska vlada dodelila ugovore u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata obnove i opremanja kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine u jedanaest gradova i opština.

„Pozorište ‘Dobrica Milutinović’ je osnovano 1944. godine, a poslednji put je rekonstruisano 1985. godine. Mitrovačka publika zaslužuje pozorište u punom sjaju. Hvala Pokrajinskoj vladi jer nam pruža podršku na ovom i drugim projektima“, izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here