Poslednji detalji nezapamćenog revolveraškog obračuna: ČUVARU ZATVORA ODSEČENO UVO?!

0
1986

Po poslednjim saznanjima koja se tiču oružanog incidenta u Vizitorskom centru Carske palate, vatrenom obračunu je prethodila žustra svađa oko jedan sat posle ponoći između policajaca koji nije bio na dužnosti i nekih gostiju kafića. Nakon toga, grupa momaka je ušla u lokal i odmah nasrnula na policajca i čuvara zatvora, što su zabeležile i kamere.

Oni su upali u kafić i nasrnuli na njih iz čista mira. Udarali su ih rukama, tukli stolicama i flašama, a odmah zatim su iz dva različita pištolja počeli da pucaju – priča očevidac koji je upoznat sa slučajem.

Sukob se, prema rečima očevica, vrlo brzo pretvorio u tuču u kojoj su korišćene flaše i noževi, da bi potom došlo i do revolveraškog obračuna.

– Stražaru M.M. potpuno je odsečeno uvo u dubinu, unakaženo mu je lice i zadobio je teške povrede grudnog koša i ruku, dok je policajcu V.N. zasečeno jedno uvo, a lice unakaženo srčom od flaše – kaže izvor iz istrage.

Momci koji su ih napali imaju prijatelja u zatvoru pa su zbog toga napali komandira – rekao je juče jedan meštanin Sremske Mitrovice koji je zamolio da ostane anoniman. Ipak, zvanično je i dalje nepoznat razlog brutalnog prebijanja, a kako stoji u saopštenju MUP, policija intezivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja i identifikaciji osoba koje su nanele teške telesne povrede oštećenima.

Dvojica povređenih muškaraca operisani su na odeljenju hirurgije i nalaze se van životne opasnosti, saznajemo od dežurnih lekara na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice. Devojkama koje su te večeri nastupale u kafiću zbog lakših povreda nogu od metaka u rikošetu ukazana je odmah medicinska pomoć i puštene su kući, saopštila je mitrovačka bolnica. Inače, reč je o pevačicama benda “Šarmeri”.

Policija je na licu mesta pronašla dve čaure koje su ispaljene iz različitih pištolja, a nakon opsežne akcije Žandarmerije i specijalnih jedinica iz Beograda za akterima ove pucnjave, uhapšen je jedan od dvojice revolveraša. Drugi muškarac koji je pucao, do trenutka zaključenja ovog članka, još se nalazio u bekstvu.

Kako navodi beogradski „Kurir“, reč je o napadačima koji pripadaju ozloglašenoj moto bandi Banditosi.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija potvrdili su da je u tuči u kafani povređen komandir zaposlen u KPZ .

Komandir je povređen kada je bio u civilu, van radnog vremena. Reč je o uzornom pripadniku službe obezbeđenja – kazali su iz Uprave.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here