Potvrđena optužnica zbog otmice KOJA JE DIGLA CEO SREM NA NOGE!

0
2863

Viši sud u Sremskoj Mitrovici potvrdio je optužnicu koju je podiglo tužilaštvo protiv Marka Jovišića (54), njegovog sina Lazara (19) i Alekse Mrđe (19) iz Stare Pazove, osumnjičenih da su 27. oktobra prošle godine oteli trinaestogodišnjeg dečaka iz Stare Pazove i držali ga zatočenog u napuštenoj vikendici u Belegišu.

Optužnica još nije pravosnažna, a koji su bili motivi kidnapovanja trinaestogodišnjaka moglo bi uskoro da se otkrije u sudnici.

Ono što je do sada istraga utvrdila jeste da su „mozak operacije“ otmice dečaka bila braća Jovišić, dok su im podršku u ovom krivičnom delu dali otac i njihov prijatelj Mrđa. Protiv maloletnog Jovišića (17) vodi se postupak za maloletna lica u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

Otmica dečaka iz Stare Pazove podigla je celu Srbiju na noge, kada se pronela vest da je krajem oktobra oko pola sata pre ponoći u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi nestao. Dečaka, koji je bio na biciklu, Jovišići su presreli, oteli i vezali, a zatim putničkim automobilom marke „punto“ odvezli u napuštenu vikendicu gde su ga držali nekoliko sati. Operativnim radom policije brzo i efikasno dečak je nepovređen vraćen svojim roditeljima.

Osumnjičeni za otmicu od hapšenja se nalaze u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, odakle će biti sprovedeni na suđenje.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here