Povodom Dana pobede Mitrovčanka SVETLANA MITROVIĆ predstavljaće Srbiju u Moskvi!

1
2599

Mitrovčanka Svetlana Mitrović izabrana da predstavlja Republiku Srbiju u Moskvi na manifestaciji Besmrtnog puka, povodom 76. godina od Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Ova manifestacija se tradicionalno održava, ne samo u Moskvi, već i širom Rusije, a poslednjih godina počela je sve učestalije da se održava i širom sveta. Na ovaj način, 4. i 5. maja, obeležava se pobeda nad fašizmom, a poznata je kao „Marš Besmrtnog puka“.

Prošle godine, održan je takmičarski izbor učesnika u koncertnom programu međunarodne scene „Besmrtni puk“ u kojem je učestvovalo 76 zemalja. Prema rezultatima takmičenja, najbolji učesnici su pozvani na premijeru „Međunarodne scene Besmrtnog puka“ koja se održava u Moskvi.

Među pozvanima se nalazi i Svetlana Mitrović, kompozitorka i pevačica etno pesama iz Sremske Mitrovice, inače solista u horu „Oganj“ koji neguje tradicionalnu muziku.

Svetlanina karijera je obeležena mnogobrojnim nagradama, a prvi javni nastup imala je 2003. godine na festivalu „Zlatna pahulja„. Pored toga, često nastupa i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom izvodeći narodne izvorne i etno pesme.

(M. Milivojević / foto: Facebook)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Ovo je fantastična vest! Iako nisam iz Mitrivice, preko prijatelja sam saznao za ovo. Svetlana mi je odavno skrenula pažnju na sebe svojom karakterističnom bojom glasa i i mogućnostima. Ne izvodi i ne komponuje ona samo etno i izvornu narodnu muziku. Ima ona ogroman opus u mnogo žanrova i u svima je izvrsna. Jedva čekam nastup!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here