POZORIŠTE: Tatjana Kecman i Ana Lečić u predstavi „BAJBOK“

0
611

U subotu, 25. februara, sa početkom od 20 časova, na velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“, odigraće se predstava „BAJBOK“, po motivima drame “Emigranti” Slavomira Mrožeka.

Predstava “Bajbok” nastala je po motivima dramskog teksta “Emigranti” Slavomira Mrožeka. Tragikomična priča je smeštena u Švedsku. Dve žene sa naših prostora u iznajmljenom stanu, slave Novu godinu. One se razlikuju po svemu osim po poreklu. Jedna je tipičan primer gastarbajterke, koja je otišla u tuđinu da bi zaradila za život u domovini. Gladuje i štedi na svemu i svačemu, jer ima samo jedan cilj – da napravi u svom selu četvorospratnicu sa bazenčićem, pa da svi puknu od muke. Krije krvavo zarađeni novac i ne stidi se da bezobrazno pozajmljuje cigare, kafu, hranu… Druga je mlada feministkinja, “vlasnica znanja”. Ipak, previše priče i filozofiranja ne ispunjava njenu prazninu, i ne sakriva pogubljenost i nesnađenost.

Zarobljene, ne samo zbog karantina, već i zbog svojih pogrešnih uverenja i fantazije o boljoj budućnosti, sadašnjost prolazi mimo njih. Njihova koegzistencija za vreme korone bi možda bila tužna da se tu nije našla flaša skupocenog stranog pića.

Cena ulaznice: 600 dinara. Informacije i rezervacije: 022/615-115

Adaptacija i režija: Tatjana Kecman

Igraju: Tatjana Kecman i Ana Lečić

Ton i svetlo: Igor Borojević

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here