Predsednik Kipra posetio Sremsku Mitrovicu

0
855

Predsednik Kipra, Nikos Hristodulidis, posetio je Sremsku Mitrovicu i kompaniju „Mitsides Point“, koja skoro dve decenije posluje u našem gradu. U poseti je bio i ministar trgovine Tomislav Momirović, a dočekali su ih gradonačelnica Svetlana Milovanović, Maja Marinković, generalna direktorka i Konstantinos Mitsides, vlasnik kompanije.

Gradonačelnica se osvrnula na uspešnu saradnju Grada i „Mitsides-a“ izjavivši da je ova kiparska kompanija na naše tržište došla kao braunfild investicija, da doprinosi privrednom razvoju grada, ali su i partner Sremskoj Mitrovici u svim oblastima. Sponzorišu kulturne i sportske manifestacije i što je posebno važno, bili su uz Mitrovčane u najtežim trenucima tokom poplava 2014. i velikim donacijama pomagali volonterski centar i odbranu grada od vode.

Ministar Tomislav Momirović se osvrnuo na prijateljstvo dve zemlje rečima da su ovo lepi dani za Srbiju, jer imamo priliku da ugostimo predsednika verovatno našeg najvećeg saveznika u EU, predsednika Kipra. Naša trgovinska razmena je stabilna, naš izvoz usluga na Kipar svake godine raste i to su preduslovi za razvoj ekonomskih odnosa, pored uvek čvrstih političkih odnosa. Ministar je izrazio uverenje da je ova poseta dobar osnov za još investitora sa Kipra.

Ministar Momirović se zahvalio menadžmentu kompanije što doprinose odnosima Srbije i Kipra, dok se generalna direktorka Maja Marinković osvrnula na razvoj kompanije. Prema njenim rečima „Mitsides“ grupa je među prvim evropskim kompanijama koje su investirale u Srbiji još 2004. Tržišni su lideri u proizvodnji testenina i brašna od 1932, a izvoze u preko 20 zemalja sveta. Prisustvo kiparskog kapitala je glas poverenja srpskoj privredi i društvu, dodajući da komapnija i zaposleni imaju punu podršku lokalne samouprave, te je susret zaključen uzajamnom zahvalnošću između Grada i kompanije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here