Predstavljena nova razglednica Sremske Mitrovice

0
540

Turistička organizacija Grada predstavila je novu razglednicu Sremske Mitrovice koja je svoju promociju imala u svečanoj sali OŠ „Boško Palkovljević Pinki”.

Po rečima Slađane Stojković iz Turističke organizacije grada, razglednica obezbeđuje vidljivost grada i njegovih spomenika, kao vida kulturno-istorijskog nasleđa.

Svoju praktičnu svrhu, razglednica je ostvarila zahvaljujući učenicima OŠ „Boško Palkovljević Pinki” koji su svojim vršnjacima sa Kosova i Metohije poslali „pozivnice” za druženje upravo preko ovih razglednica na kojima su fotografije Jelene Stepanović.

Prošlo je sigurno 10-15 godina od kako je Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica napravila novu razglednicu. Ono što je nama drago i čime se ponosimo je to da je u našem Turističkom info-centru sve lokalnog karaktera, pa tako i ova razglednica, koja je delo Jelene Stepanović, naše sugrađanke, arhitektkinje. Došli smo na ideju da upravo njen rad bude naša prva razglednica nakon dužeg perioda. Razglednicu smo promovisali u školi, kako bismo decu ponovo naučili kulturi slanja razglednica i kako bi ih slali svojim drugarima, rodbini, prijateljima. Turistička organizacija Grada će uskoro raspisati još jedan konkurs za idejno rešenje razglednice i nadamo se da će nam pristići mnogo radova. Turistička organizacija će podeliti od 10 do 15 hiljada besplatnih razglednica sugrađanima, a neke će im stići na kućnu adresu uz račune Vodovoda i Komunalija posle prvomajskih praznika.”- objasnio je Dušan Drča, direktor mitrovačke Turističke organizacije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here