Prevoznik iz Srema zaposlio 12 vozača iz Šri Lanke

4
9381
FOTO: Zoran Ilić

U poslednje vreme ne iznenađuje kada se na mestu vozača javnog prevoza nađu stranci, iz udaljenih zemalja sveta. Ovakav slučaj zabeležen je i u Sremskij Mitrovici gde je čak 12 državljanina Šri Lanke angažovano u privatnom preduzeću za prevoz putnika.

Sa osmehom na licu i slabim poznavanjem srpskog jezika četrdesetsedmogodišnji Bandara iz Šri Lanke pozdravi svakog svog putnika. Pre nešto više od mesec dana došao je u Sremsku Mitrovicu gde radi kao vozač autobusa na liniji Sremska Mitrovica – Novi Sad, dok je pre toga 13 godina radio kao vozač i u Saudijskoj Arabiji. Kako kaže plan mu je da ostane u Mitrovici, a voleo bi i svoju porodicu da dovede ovde.

Dvanaest Šrilančana našlo je dom u Sremskoj Mitrovici zahvaljujući poslu vozača koji su danas neophodni svakom prevozniku. Iako su tu oko mesec dana, ono što je važno, prema njihovim rečima, jeste da su lepo prihvaćeni kako od poslodavca, tako i od Mitrovčana. Putnici veoma pozitivno reaguju na njih, a kako kažu u vožnji su veoma odgovorni i pažljivi.

U nedostatku domaćih profesionalnih vozača privatni prevoznici su prinuđeni da radnu snagu uvoze iz inostranstva. Kako kažu u rukovodstvu „Sirimiumbusa“, zahvaljujući agencijama za zapošljavanje stranaca, odlaskom njihovih ljudi na Šri Lanku i dobrom selekcijom doveli su 12 Šrilančana kojima su dali posao i obezbedili smeštaj.

Svi ovi vozača imaju višegodišnje radno iskustvo i pre nego što su seli za volan prošli su ozbiljne profesionalne i bezbednosne provere, dodaju odgovorni iz „Sirmiumbusa“.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sremskatv)

4 COMMENTS

 1. Ако.Наши возачи раде противу грађана
  СРБИЈЕ И ПОНАШАЈУ СЕ КАО НЕПРИЈАТЕЉИ ГРАЂАНА СРБИЈЕ

 2. Legenda, a ja bas razmisljam, kad bismo imali nekoga iz sri lanke to bi bilo vrh, kad ono bajo zaposlio, i to ne 1 nego cak 12…
  Svi su kvalifikovani vozaci bicikala, sreca pa zivimo u vreme navigacija, pa da se snadju ljudi…
  Eeej, drzqvo, sad sam sve cuo i video, VOZACI SA SRI LANKE….DECO, OMLADINO, STARI, MLADI, MOLIM VAS, OTVORITE OCI, PLJUNITE LENJOSTI U FACU I POKRENITE SE NA BILO KAKAV NACIN, METAR PO METAR, I ZA DZABE, I BEZ PARA, SAMO PP
  OCNITE BILO STA…nema vremena vise, poslednja truba uveliko odjekuje

 3. Nemam poverenja u pridošlice koji nisu provereni od DB-a. Da li se zna ko su oni bili u svojim zemljama, da li su radikalno opredeljeni u verskom smislu, da li su psihopate, da li imaju kriminalnu prošlost. Znamo šta su sve radikalisti radili u EU naročito u Francuskoj i to sa vozilima. Da li smo mi građani sigurni na ulici. Da li ih je iko proveravao ko su oni ????

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here