Princ Filip Karađorđević posetio Mačvu i njene znamenitosti

0
2406

Princ Filip Karađorđević je tokom vikenda u pratnji supruge princeze Danice i sina princa Stefana, posetio Mačvanski okrug.

„Danas smo posetili staru mačvansku porodicu Čupić, potomke čuvenog vojvode Stojana Čupića – Zmaja od Noćaja, velikog junaka i desne ruke Vožda Karađorđa“ – objavljeno je na društvenim mrežama prinčevskog para koji je boravio u Etnozdanju „Zmaj od Noćaja – Kuće Čupić“.

Princ Filip je pohvalio rodoljubivost ove stare Mačvanske porodice istakavši da su posetili i njihovu zadužbinu, crkvu Svetih Kozme i Damjana – manastir Kovančine, na starom imanju ove porodice.

Karađorđevići su posetili i Salaš Noćajski poklonivši se u crkvi Svetog Đorđa u kojoj je sahranjen vojvoda Stojan Čupić.

„Impresionirani smo božanstvenim ikonostasom u ovoj Crkvi, koji je oslikao veliki Uroš Predić“ napisali su Karađorđevići objavivši fotografiju ovog izuzetno vrednog ikonostasa.

„U društvu domaćina uživali smo u obilasku specijalnog rezervata prirode „Zasavica“, prirodnog dobra prve kategorije od izuzetnog značaja koji predstavlja ponos ovog dela Mačve“ poručio je princ Filip Karađorđević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here