Sremskomitrovački portal

PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV MITROVAČKOG GINEKOLOGA: Istražuje se smrt bebe iz Rume!

Jelena Ivković iz Rume, koja je optužila ginekologa M. M. iz mitrovačke Opšte bolnice za smrt svog novorođenčeta zbog akušerskog nasilja tokom porođaja, saslušana je u policiji i tužilaštvu.

Sin Jelene Ivković je druga preminula beba zbog čije smrti je proširena istraga protiv lekara, kome je 18. marta ponovo produžen pritvor na 30 dana.

Saslušana sam u policiji i u tužilaštvu, kao i svedoci. Istraga je u toku, ne bih smela ništa detaljnije da pričam, ali verujem u tužilastvo i da će maksimalno uraditi svoj posao„, kaže Ivkovićeva.

Podsetimo, ginekolog M. M. uhapšen je 20. januara, nakon što je u javnost istupila Marica Mihajlović iz Šida čija je tek ćerkica preminula 17. januara, nekoliko sati nakon rođenja. Ona je optužila M. M. da joj je skakao po stomaku i odbijao da uradi carski rez usled čega se beba zaglavila u porođajnom kanalu i rođena bez srčane radnje. Iako je odmah reanimirana, preminula je nekoliko sati kasnije.

Nakon što je Marica Mihajović iznela svoju tragediju, progovorila je i Jelena Ivković, koju je isti doktor porodio 25. oktobra 2022. u istoj bolnici.

Doktor je došao oko jedan popodne. Skakanje po stomaku, guranje laktom, svom težinom na stomak… Beba se zaglavila u karlici i ostala bez kiseonika. Porađam se u 15:02 i to vakumom! U pola pet dolazi pedijatar: Beba nije dobro, mora za Novi Sad„, rekla je tada Ivkovićeva.

Mališan se lavovski borio tri i po meseca.

Preminuo je 8. februaura 2023. zbog teškog oštećenja mozga usled nedostatka kiseonika. Na kraju je imao 20 dijagnoza, a mi smo pisali i klinikama u Turskoj, svugde i svi su nam odgovorili da mu nema pomoći jer je mozak teško oštecen„, kazala je tada.

M. M, koji je u pritvoru Kazneno-popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici, Viši sud u Sremskoj Mitrovici juče je na predlog Višeg Javnog Tužilaštva u Sremskoj Mitrovici doneo novo rešenje kojim osumnjičeni ostaje iza rešetaka još mesec dana i to zbog opasnosti ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Exit mobile version