Prvo mesto za Ivu Selaković i nov kabinet za tehniku u „Pinkijevoj” školi

0
1205

Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki” dobila je nov kabinet za tehniku i tehnologiju, donaciju bivšeg učenika škole, a sada i roditelja, čije dete pohađa ovde nastavu.

Škola je, predstavljajući novi kabinet, iskoristila priliku da predstavi svoju učenicu Ivu Selaković, koja je postigla veliki uspeh osvojivši prvo mesto na Republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije.

„Iva je vredno i talentovano dete, zainteresovana naročito za oblast tehnike, radoznala, uvek puna pitanja i interesovanja za tehniku. Konačno je stavila pečat na taj svoj rad, bila je prva na opštinskom, prva na okružnom i prva na republičkom sa maksimalnim brojem poena 60 od 60. Podržavamo takvu decu svih koliko je u čijoj mogućnosti da im pružimo šansu jer to je naša budućnost. Radujem se svakom njenom uspehu i ako sam samo i mrvicu doprinela tu njenoj ljubavi prema tehnici ja ću zaista biti najsrećniji nastavnik na svetu.”- govoreći o Ivinom uspehu, rekla je njena nastavnica Dajana Ivanković, dok je direktor škole Igor Došen predstavio novi kabinet dobijen od donatora, bivšeg učenika škole.

„Svojim sredstvima i ličnim zalaganjem u potpunosti je renovirao kabinet za tehniku i tehnologiju. Njegova upornost, entuzijazam i čvrst karakter doprineli su da je ova škola dobila najsavremeniji kabine za tehniku i tehnologiju. Ovim putem se zahvaljujem gospodinu Vladimiru Radukiću koji je sa svojom porodicom ovo učinio i što je uložio u obrazovanje, u školu. Znamo da je ulaganje u tim oblastima, ulaganje u budućnost. Da je donacija porodice Radukić otišla u pravom smeru i da je došla u prave ruke dokazuje i rezultat učenice sedmog razreda naše škole Ive Selaković, koja je uz pomoć svoje nastavnice Dajane Ivanković, osvojila prvo mesto na Republičkom takmičenju iz predmeta: Tehnika i tehnologija. Iskreno se nadam da će se posle ovakvog ulaganja u obrazovanje, u našu školu, nastaviti sa ovakim nizom rezultata i čestitam Ivi i našoj nastavnici”.

Republičko takmičenje iz predmeta tehnika i tehnologija, na kojem učenica ove škole Iva Selaković iz VII-2 razreda osvojila prvo mesto, održano je 15. maja u Nišu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here