PUKAO JOJ FILM! Žena pretukla sudiju u sred Palate pravde

4
16579

Predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marković Ilieski u utorak je brutalno pretukla u sudnici jedna žena, nakon što joj je sudija izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Kako se navodi u saopštenju, okrivljena je bila privedena po hitnom postupku zbog prekršaja učinjenog po Zakonu o strancima. Stranka je vraćena sa granice zbog neispravne dokumentacije. Po hitnoj proceduri donesena je presuda, a dežurni sudija bila je upravo predsednica Prekršajnog suda.

Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju, navodi se u saopštenju

Reč je o ženi koja je državljanka Mađarske.

Sudija je u napadu zadobila teške telesne povrede, navodi se u saopštenju Udruženja prekršajnih sudija.

Tokom napada, sve fotelje u prostoriji su popadale, a u sudnicu su odmah utrčali policajac i inspektor, koji su pre toga bili ispred sudnice.

Praksa je da ne ulaze u sudnicu, za vreme davanja iskaza, da se ne bi shvatilo kao pritisak na stranku, ali sreća pa su bili ispred i odmah reagovali, inače ne znam kako bi se sve završilo”, kaže naš izvor.

Sudija Zorica Marković, nezvanično saznajemo, zadobila je potres mozga, nagnječeno joj je koleno, ima tahikardiju i visok pritisak. Kako se navodi u saopštenju, okrivljena je bila privedena po hitnom postupku zbog prekršaja učinjenog po Zakonu o strancima.

Ovo je do sada nezapamćen napad na sudiju, užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi„, navodi se u saopštenju udruženja.

Napominje se da su sudije često izložene pretnjama, zastrašivanjima kao i omalovažavanjima najgore vrste.

Osnovni javni tužilac iz Sremske Mitrovice Nada Radmanović Grozdanić izjavila je da je stranoj državljanki rešenjem Osnovnog suda u tom gradu u utorak određen pritvor do 30 dana, zbog osnovane sumnje da je izvršila krivična dela ometanje pravde i ugrožavanje sigurnosti na štetu sudije Zorice Marković Ilieski.

(M. M.)

 

4 COMMENTS

  1. Ovo je jedan u moru tekstova koji ima naslov za privlačenje pažnje čitalaca, dok suština ne odgovara naslovu, a osim toga tejdt je nepotpun. Šta ima okrivljenoj da puca film? Problem nije bio u izrečenoj novčanoj kazni, već u tome što je ista morala biti zamenjena u kaznu zatvora, jer kažnjena nije imala da plati kaznu odmah u hitnom postupku. Sve je urađeno po zakonu. Zadnja su vremena došla! Štedi se na zapošljavanju sudske straže. Tako u sudu gde sam ja sudija, na dve posebne lamele zgrade, imamo samo jednog stražara, to je 6800metara kvadratnih prostora. Dok sudski stražar stigne, svašta se može dogoditi, ako bi i postojala mogućnost reagovanja i pozivanja stražara. Ovde su policajac i inspektor slučajno bili pred vratima, jer se radilo o hitnom postupku, u redivnom postupku nikoga nema. I vi naslov da joj je pukao film, kao da je sutkinja zaslužila batine!

  2. Ta sudija Ilijeski… nije čudo kako je prošla. Ta procesne zakone ne ferma 3%.
    Elem kome zakon u topuzu leži, udare ga gipsom…
    Pravda!

  3. Bravo… steta sto su policajci bili ispred pa nije imala vise vremena da je jos bolje nalupa… poznavajuci sudiju Zoricu M. Ilievski i te kako je zasluzila

  4. Veoma čest slučaj su Vesne ohole sutkinje, koje se stalno bahate i glume boginje. Šta je to toliko strašno madjarica morala skriviti da se „hitno“ mora kazniti? Vidite komentare ljudi koji su očito imali posla sa bahatom sutkinjom. Da li je ovde neko terasi mak na konac pa hteo malo da se pokaže? Možda je madjarica i skrivila, možda je bila i drska, ali da se po hitnom postupku dovodi pa odmah da mora da plati ili u zatvor…. Koje sranje…. Nije retko da covek nema kod sebe 15000 Dinara…. Ovde se vlast malo oživljavala, pa je možda sa pravim i pukao film madjarica. I sad se vidi da se i dalje vlast oživljava, dali ”pritvor” od mesec dana!? Dali ti stoji u srazmeri sa deliktom? Pritvor koriste Vučićeve sutkinje kad hoće bez procesa nekog da uklone i malo muče…. Sve sutkinje, ako ste kod kuće nezadovoljne, ipak ne treba to da istresate na vašim procesima, vec umesto strogoće, blagost i dobronamernost da trenirate…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here