PUKAO JOJ FILM! Žena pretukla sudiju u sred Palate pravde

2
13454

Predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marković Ilieski u utorak je brutalno pretukla u sudnici jedna žena, nakon što joj je sudija izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

Kako se navodi u saopštenju, okrivljena je bila privedena po hitnom postupku zbog prekršaja učinjenog po Zakonu o strancima. Stranka je vraćena sa granice zbog neispravne dokumentacije. Po hitnoj proceduri donesena je presuda, a dežurni sudija bila je upravo predsednica Prekršajnog suda.

Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju, navodi se u saopštenju

Reč je o ženi koja je državljanka Mađarske.

Sudija je u napadu zadobila teške telesne povrede, navodi se u saopštenju Udruženja prekršajnih sudija.

Tokom napada, sve fotelje u prostoriji su popadale, a u sudnicu su odmah utrčali policajac i inspektor, koji su pre toga bili ispred sudnice.

Praksa je da ne ulaze u sudnicu, za vreme davanja iskaza, da se ne bi shvatilo kao pritisak na stranku, ali sreća pa su bili ispred i odmah reagovali, inače ne znam kako bi se sve završilo”, kaže naš izvor.

Sudija Zorica Marković, nezvanično saznajemo, zadobila je potres mozga, nagnječeno joj je koleno, ima tahikardiju i visok pritisak. Kako se navodi u saopštenju, okrivljena je bila privedena po hitnom postupku zbog prekršaja učinjenog po Zakonu o strancima.

Ovo je do sada nezapamćen napad na sudiju, užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi“, navodi se u saopštenju udruženja.

Napominje se da su sudije često izložene pretnjama, zastrašivanjima kao i omalovažavanjima najgore vrste.

Osnovni javni tužilac iz Sremske Mitrovice Nada Radmanović Grozdanić izjavila je da je stranoj državljanki rešenjem Osnovnog suda u tom gradu u utorak određen pritvor do 30 dana, zbog osnovane sumnje da je izvršila krivična dela ometanje pravde i ugrožavanje sigurnosti na štetu sudije Zorice Marković Ilieski.

(M. M.)

 

2 COMMENTS

  1. Ovo je jedan u moru tekstova koji ima naslov za privlačenje pažnje čitalaca, dok suština ne odgovara naslovu, a osim toga tejdt je nepotpun. Šta ima okrivljenoj da puca film? Problem nije bio u izrečenoj novčanoj kazni, već u tome što je ista morala biti zamenjena u kaznu zatvora, jer kažnjena nije imala da plati kaznu odmah u hitnom postupku. Sve je urađeno po zakonu. Zadnja su vremena došla! Štedi se na zapošljavanju sudske straže. Tako u sudu gde sam ja sudija, na dve posebne lamele zgrade, imamo samo jednog stražara, to je 6800metara kvadratnih prostora. Dok sudski stražar stigne, svašta se može dogoditi, ako bi i postojala mogućnost reagovanja i pozivanja stražara. Ovde su policajac i inspektor slučajno bili pred vratima, jer se radilo o hitnom postupku, u redivnom postupku nikoga nema. I vi naslov da joj je pukao film, kao da je sutkinja zaslužila batine!

  2. Ta sudija Ilijeski… nije čudo kako je prošla. Ta procesne zakone ne ferma 3%.
    Elem kome zakon u topuzu leži, udare ga gipsom…
    Pravda!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here