Raskol među pazovačkim naprednjacima: DŽOKEJ U SVAĐI SA SVIMA!

0
8111

Svađe unutar pazovačkog odbora naprednjaka, ni gotovo godinu dana nakon što je o tome pisao sajt VOICE, ne jenjavaju. Kako je napomenuto na ovom sajtu, unutar SNS-a u Staroj Pazovi postoje ozbiljni sukobi između dojučerašnjih partijskih “saboraca”, pa je protiv aktuelnog predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića (poznatijeg u lokalnoj javnosti kao Džokej) bila pokrenuta inicijativa za smenu, koja nikada nije ugledala svetlo dana, jer je zaustavljena iz vrha stranke.

Naravno, sam Radinović te navode demantuje.

Na sednici SO Stara Pazova, održane 24. oktobra 2017. godine, većina odbornika Srpske napredne stranke planirala je da preda potpise za Radinovićevu smenu. Intervencijom vrha SNS-a, do smene ipak nije došlo a odbornici su povukli svoje potpise nakon razgovora sa potpredsednikom Izvšnog odbora te stranke Damirom Zobenicom, potvrđeno je od izvora bliskih vrhu staropazovačkih „naprednjaka“.

Međutim, kako se saznaje, Zobenica je pre izvesnog vremena ponovo došao u Staru Pazovu, gde je funkcionerima opštinskog odbora saopštio da će sa mesta predsednika stranke u toj sremskoj opštini ipak biti smenjen Radinović i da uskoro očekuju poverenika.

Zobenica je izvređao Džokeja i saopštio da mu vrh stranke više ne veruje” –  kazao je novinaru izvor blizak Đorđu Radinoviću koji je želeo da ostane anoniman.

Nakon održanog sastanka opštinskog odbora, u Staroj Pazovi su se mogle čuti razne priče, od toga da je Zobenica u stvari preneo članovima da Đorđe Radinović ima podršku lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića do toga da je smenjen sa mesta predsednika OO SNS.

U telefonskom razgovoru sa novinarom sajta VOICE, Đorđe Radinović je negirao sve navode tvrdeći da ima podršku stranke i građana Stare Pazove.

Imam podršku i stranke i građana Stare Pazove. Taj koji vam je rekao te informacije – taj vas je slagao”- tvrdi Radinović. Odgovor na ovo pitanje nismo dobili od potpredsednika Srpske napredne stranke Damire Zobenice jer nije odgovarao na telefonske pozive niti SMS poruke.

Ipak, i nakon tog sastanka, pa do današnjeg dana Radinović je i dalje predsednik pazovačkog odbora naprednjaka, uprkos nezadovoljnom članstvu i uzavreloj atmosferi unutar odbora.

Štaviše, pre nekoliko sedmica, kada su u javnosti najavljivane čistke u nekim opštinskim ograncima SNS-a, iz Srema su posebno apostrofirani Predrag Vuković iz Šida i Đorđe Radinović iz Stare Pazove. Ipak, ono što je nejasno u celoj priči je odgovor na pitanje kako je Džokej uspeo da preživi prošlogodišnju sednicu na kojoj je trebao da bude smenjen, pa i ovih desetak meseci nakon nje?

“Nije smenjen prošle jeseni jer je intervenisao vrh stranke” – tvrdi izvor unutar SNS-a: “Neposredno pred sednicu lokalnog parlamenta, Radinovića je o inicijativi za smenu obavestio jedan predstavnik PUPS-a. U Staru Pazovu su pred sednicu Skupštine opštine stigli Damir Zobenica, potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević koji je i ovog puta bio staložen, rekao nam je da situacija mora da se smiri, da se smire strasti jer nije vreme za sukob u stranci. Takođe, rekao je da se vinovnici ovog događaja moraju pronaći a da će stranački organi odlučivati o njihovoj odgovornosti.

Za razliku od Miloša Vučevića, Zobenica je, kako navodi naš izvor, bio vidno neraspoložen i povišenim glasom je razgovarao sa odbornicima „naprednjaka“. Dao im je rok od 24 sata da povuku potpise za smenu”- tvrdi naš izvor.

Sednica Skupštine opštine je na kraju ipak održana, u najnormalnijoj atmosferi, kao da nije ni bilo inicijative za smenu predsednika opštine. Nakon sednice, odbornici naprednjaka u društvu Damira Zobenice otišli su u Novu Pazovu.

“Nama je rečeno da nema potrebe da svi idemo, da imaju sve što je potrebno. Rekli su nam neki momci obučeni u crno, koji nisu delovali kao stranačko obezbeđenje. Oni su se ponašali isuviše profesionalno za bilo kakvo obezbeđenje.  Delovali su kao vojska, kao da rade za službu.” – tvrdi izvor untar stranke.

Iako se lokalni funkcioneri SNS-a u Staroj Pazovi mesecima nakon te sednice trude da sve u okviru opštinskog odbora redovno funkcioniše, na terenu je priča sasvim drugačija. Odbornici koji su bili za smenu Đorđa Radinovića su preplašeni a članstvo traži objašnjenje.

Posle sporne sednice Skupštine opštine, imali smo sastanak gde se tražilo od svih članova da se situacija smiri, koliko god je to moguće, da bi stranka mogla da funkcioniše. Međutim, sve je to prividno i glavni akteri te afere, uglavnom najbliži predsednikovi saradnici, i dalje pokušavaju da poentiraju iz cele priče. Moj utisak je da je rukovodstvo izgubilo poverenje članova, čim nema reakcije rukovodstva opštinskog odbora ali i stranke – dolazi do raslojavanja stranke. Članstvo je debelo, debelo podeljeno” – potvrđuje izvor unutar SNS-a.

Inače, Đorđe Radinović je prvi izabrani predsednik Opštinskog odbora SNS Stara Pazova. Dužnost predsednika opštine Stara Pazova preuzeo je 4. jula 2012. godine. Drugi mandat predsednika opštine Stara Pazova je dobio na izborima u aprilu 2016 godine.

Poznat ne samo po bahatosti već i po krivičnim prijavama koje su podizane protiv njega zbog šverca naftom, nasilničkog  ponašanja, falsifikovanja isprava, krađe i nedozvoljene trgovine. Tokom mlađih dana svoje “karijere” osuđivan je u dva navrata zbog krađe i na zatvorsku kaznu .

Ipak, i pored ovakve biografije, vladika sremski Vasilije odlikovao ga je 2015. godine ordenom Svetog Save! U obrazloženju je kao razlog navedena “predusretljivost prema crkvi”.

(priredio: Milan Milivojević/ izvor: VOICE/ foto: Facebook)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here