Razlozi zbog kojih vredi uložiti u digitalni marketing

0
410

Imate sjajnu ideju za pokretanje posla ili već imate razvijeno poslovanje, ali vam se čini da ne napredujete? Da biste ostvarili uspeh u savremenom dobu, pored kvalitetnih proizvoda ili usluga, bitno je da imate i dobru marketinšku kampanju.

Jednostavno je, bez digitalnog marketinga ne možete računati na razvoj svoje firme. Kako se strategije i metode oglašavanja na Internetu stalno menjaju, veoma je važno da budete u toku sa tim promenama i prilagodite svoj marketinški plan.

Neki od trendova u online marketingu koji posebno privlače pažnju poslednjih godina su SEO, marketing društvenih mreža i marketing sadržaja, u vidu promo članaka i blogova i vlogova, kao i nativni oglasi. Zašto su ove strategije dobre za vaše poslovanje? Pročitajte.

Povećavate vidljivost na Internetu

Da biste uspeli u modernom poslovnom svetu, veoma je važno da budete prisutni u online svetu. Dobar i brz web sajt na kome se korisnik lako snalazi je od ključnog značaja za vašu firmu. Činjenica je da će većina kupaca danas, pre nego što se opredeli za kupovinu, potražiti neki brend na Internetu. Ukoliko nemate prezentaciju svog poslovanja na webu, vrlo je moguće da vas neće shvatiti ozbiljno.

Jednostavno je, ukoliko ne prezentujete svoje usluge i proizvode online, ostajete bez velikog broja potencijalnih kupaca. Sa druge strane, ako uložite u digitalni marketing osiguravate sebi raznovrsnu i široku publiku, a samim tim i povećavate mogućnost za zaradu. Prema tome, prvi korak je pravljenje dobrog sajta, a onda i njegovo promovisanje kako bi ste bili što bolje rangirani na Guglu.

Poboljšavate reputaciju brenda

Za ugled firme je važan kvalitet proizvoda i usluga koje plasira. Međutim, digitalno doba u kom živimo zahteva da pored kvaliteta imate i dobru prezentaciju toga što nudite. Da biste ostvarili profit za vas mora da se čuje. Preduzetnici kojima je stalo do poslovnog napretka i u slobodno vreme uče na koji način mogu poboljšati reputaciju firme i izgraditi brend.

Brendiranje je izuzetno važna stepenica u svakom poslovanju, jer je to upravo ono kako vas potencijalni kupci i saradnici doživljavaju. Kada imate ugled i poverenje potrošača, onda imate i veće šanse za uspeh.

Pored kvalitetnog web sajta, svoj brend danas možete predstaviti putem društvenih mreža, kroz video sadržaj i blogove. Ako strateški vodite svoju marketinšku kampanju i plasirate SEO optimizovan sadržaj, korak ste bliže čuvenoj prvoj stranici pretraživača – tamo gde je mesto brendu kome se veruje.

Ulažete u budućnost

Ulaganje u marketing na Internetu je isplativa investicija sa visokim potencijalom za povraćaj uloženih sredstava. Sav novac i vreme koje uložite u kreiranje sadržaja, objava, blogova ili u učenje i savladavanje metoda za oglašavanje višestruko će vam se vratiti.

Za razliku od metoda tradicionalnog marketinga gde nije postojala garancija da će televizijsku ili radijsku reklamu čuti i videti vaši potencijalni kupci, ovde to nije slučaj.

Kada se pravi strategija za online oglašavanje koriste se brojni alati koji osiguravaju da vaš oglas stigne baš do vaše ciljne grupe. Prema tome svaki članak o SEO optimizaciji, video zapis ili tutorijal koji snimite, reklama na Fejsbuku, Guglu ili nativni oglas, može da se smatra investiranjem u budućnost firme.

Online oglašavanje je pristupačno

Pored brojnih značajnih prednosti koje online oglašavanje donosi, treba napomenuti kao najznačajniju to što digitalni marketing ne zahteva veliki budžet. Ove metode su finansijski mnogo pristupačnije od tradicionalnog marketinga. Zapravo, većina online marketinških strategija zahteva minimalna ulaganja ili je potpuno besplatna.

Uz pametnu organizaciju, malo uloženog truda i vremena čak i manja početna investicija može dati odlične rezultate. Jednostavni koraci kao što je otvaranje naloga na Fejsbuku ili Instagramu, dobar plan objava, pravljenje baze kontakata ne koštaju ništa, a privlače publiku i povećavaju šansu da budete primećeni i prodate svoje proizvode.

Slično je i sa nativnim reklamama koje poslednjih godina opravdano stiču sve veću popularnost. Vođenje nativne kampanje zahteva znatno manji budžet od, primera radi, štampanja letaka ili drugog promotivnog materijala. Potrebno je samo da pronađete platformu za nativno oglašavanje na kojoj ćete uplatiti kredit za svoju marketinšku kampanju. Sami određujete svoj budžet i kreirate oglase prilagođene željenoj publici (birate parametre kao što su: geografska lokacija, jezik, uređaji koji se koriste ili doba dana kad želite da se vaše reklame prikazuju). Na ovaj način osiguravate da oglasi dođu do vaše ciljne grupe, a samim tim se povećava verovatnoća za zaradu i uspeh.

(SRbijanka Stanković)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here