RUMA: Gradski trg i centar grada u novom ruhu

0
2972

Rumljani bi do kraja juna trebalo da dobiju preuređeni Gradski trg ali i jednu od najvećih gradskih ulica.

Lokalna smaouprava opštine Ruma usvojila je nekoliko rešenja o upotrebi tekuće budžetske rezerve, između ostalih usvojen je i predlog o rekonstrukciji Gradskog trga u Rumi. Opština sama finansira mašinsko čišćenje i poliranje trga i trotoara.

Većnici su podržali predlog da se za to izdvoji 3 miliona dinara, za sam Trg oko 1,4 miliona, a ostatak za Glavnu ulicu, a ceo posao bi trebao da se završi do 28. juna i početka manifestacije „Kulturno leto„.

Poboljšanje kvaliteta života Rumljanja jedan je od prioriteta ističu iz lokalne samouprve. Kroz razne nove projekte kvalitet života gradjana biće podignut na viši nivo a zahvaljujući budžetskoj rezervi neki novi projekti će uskoro biti realizovani kao što je uređenje Gradskog trga u Rumi koje će između ostalog podrazumevati konzervaciju spomenika revolucije ili kako ga popularno nazivaju „Trubama„.

Gradski trgovi predstavljaju zaštitni znak gradova i opština, a lepši izgled Gradskog trga u Rumi i Glavne ulice na koju se ovaj trg nadovezuje, učiniće da Rumljani dobiju omiljeno mesto okupljanja. Oni koji Rumu posećuju turistički, iz ove sremske opštine sa sobom će poneti upečtljive uspomene.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here