RUMA: Novi rendgenski aparat u Domu zdravlja

0
401

U rumskom Domu zdravlja počeo je sa radom novi rendgenski aparat. Otvaranju novog rendgenskog kabineta, pored predsednice Opštine Rum,a prisustvovao je i državni sekretar Minstarstva zdravlja dr Aleksandar Stefoski.

Kako je prilikom otvaranja naglašeno, pored brže dijagnostike novi sistem koji je instaliran na rendgenu biće povezan sa većim zdravstvenim centrima u Srbiji, radi brže konsultacije lekara. 

Novi savremeni aparat omogaćava bržu i efikasniju dijagnostiku, a pored toga neće biti liste čekanja za pacijente. Godišnje se na rendgen aparatu obavi preko 5 000 snimanja, a ovo je za sada jedini u rumskom Domu zdravlja.

Od prošle godine, lokalna samouprava je u renoviranje i opremu rumskog Doma zdravlja uložila oko 45 miliona dinara. Zahvaljujući Ministrastvu zdravlja važan aparat za funkcionisanje ove zdravstvene ustanove, kao što je rendgen, nakon deset godina stigao je u Rumu. Ulaganja u rumski Dom zdravlja se nastavljaju, pa je za naredni period predvidjena i potpuna rekonstrukcija odeljenja pedijatrije.

Očekuje se da će u narednom periodu važan stomatološki aparat – ortopan dobiti dozvolu za rad, a nakon radnog sastanka predstavnika lokalne samouprave sa državnim sekretarom Stefanoskim, rekonstrukcija odeljenja pedijatrije i formiranje savetovališta za mentalno zdravlje prioriteti su za naredni period.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here