RUMA: Sportski tereni na lokaciji starog bazena

1
1899

Opština Ruma započela je veliki projekat na uređenju izletišta i jezera Borkovac. Radi se na uređenju gradske plaže na jezeru, kao i na obnavljanju i izgradnji novih sadržaja u Borkovačkoj šumi. Jedan od noviteta u kojima se od skoro može uživati jesu sportski tereni na lokaciji starog rumskog bazena.

Jedan od retkih gradova u Vojvodini koji je šezdesetih godina prošlog veka imao bazen bila je Ruma. Bazen se nalazio u Borkovačkoj šumi gde su Rumljani pronalazili spas od visokih temperatura. Ipak, bazen je odavno van upotrebe, pa je opštinska vlast odlučila da na ovom mestu napravi sportske terene, teretanu na otvorenom i igralište za decu.

Posetioci izletišta su zadovoljni jer sada, sem šetnje i trčanja, mogu da uživaju i u drugim aktivnostima. Navode i da je značajno to što su tereni napravljeni u prirodi bogatoj kiseonikom, ali i to što je konačno iskorišćen prostor koji je, zbog decenija propadanja, ružio izgled izletišta.

Izgradnja brane i nastanak Borkovačkog jezera označili su kraj rada bazena, ali je sada, upravo zbog jezera, stari bazen dobio novi život. Ovaj projekat je urađen u sklopu uređenja kompletnog izletišta i jezera Borkovac gde se do sada radilo na pošumljavanju i obnavljanju staza, a u opštini veruju da će „stari bazen“ postati oaza za sportiste i porodična okupljanja.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Đ. Đurić)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here