Ruma uručila nagrade najboljim sportistima

0
514

Opština Ruma i Savez sportova nagradili su najbolje sportiste u ovoj opštini za 2023. godinu, tako je nagrada za najbolje seniore pripala Branislavi Savić iz Rukometnog kluba „Ruma“ i Marku Vidakoviću iz Savate boks kluba „Ruma“.

Epitet najboljih sportskih ekipa su poneli, u ženskoj konkurenciji Rukometni klub „Sloven“, a u muškoj Gradski fudbalski klub „Sloven“, dok je za najboljeg trenera proglašen Goran  Živanović iz Tekvondo kluba „Zmaj“.

Dobitnike priznanja, Opština Ruma nagradila je u iznosima od po 15.000 dinara, dok su najbolji seniori nagrađeni sa po 20.000 dinara. Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković čestitala je svim dobitnicima na zasluženim nagradama i poželela im puno uspeha u budućim sportskim podvizima.

Iz godine u godinu izdvajamo više sredstva za finansiranje sportskih klubova, unapređujemo sportsku infrastrukturu kako bi mladi imali što bolje uslove za bavljenje sportom. Obnavljamo stare i gradimo nove objekte, pa tako renoviramo halu u Rumi, a gradimo novu u Putincima. Mi smo tu da budemo oslonac sportu, da zajedno sa vama promovišemo zdrave stilove života i to je nešto na čemu ćemo posvećeno raditi i u budućnosti.- rekla je predsednica Ćirić Bošković.

Nagrada za najbolju pionirku pripala je Anđeli Zečević – ŽOK „RUMA“, dok je najbolji pionir Andrej Španović – Tekvondo klub „Zmaj“. Ovom klubu otišla je nagrada i za najbolju kadetkinju i to Arijani Ivanović, dok je najbolji kadet Nikola Jovičić – Boks klub „Sloven“. Nagrada najbolja  juniorka ponela je Milica Bogović – Kik boks klub „RU 09“, a najbolji junior Stefan Simić – Džudo klub „Sloven“. Za najboljeg trenera proglašen je Goran Živanović – Tekvondo klub „Zmaj“. Nagrada za najbolju sportsku ekipu i to žensku pripala je Rukometnom klubu „Sloven“, a za mušku Gradskom fudbalskom klubu “Sloven“. Najbolje sportske rezultate imala je osnovna škola OŠ „Zmaj Jova Jovanović“, a srednje Gimnazija „Stevan Puzić“.

U Kulturnom centru “Brana Crnčević“ uručene su specijalne nagrade i nagrade za doprinos sportu a nagrađena su i najbolja preduzeća u sportskoj rekreaciji.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here