Seoski turizam – potencijal za razvoj sela

0
1024

U okviru serije poseta seoskim turističkim domaćinstvima na području Grada Sremska Mitrovica, mitrovačka Agencija za ruralni razvoj, zajedno sa Turističkom organizacijom, nastavila je sa obilaskom subjekata u sektoru etno-turizma. 

U sklopu preduzete inicijative za bližim upoznavanjem predstavnika lokalne samouprave sa uslovima u kojima funkcionišu turistička domaćinstva na području Grada, Dušica Pavlović, direktorica Agenije za ruralni razvoj, i Dušan Drča, direktor Turističke organizacije, ovaj put su obišli mačvanska sela. Domaćini su im bili Kuća Amanet u Zasavici 2, kao i Seosko turističko domaćinstvo Čikić u Zasavici 1.

Karakteristično za oba domaćinstva jeste njihova pozicija, budući da se nalaze u blizini Specijalnog rezervata prirode Zasavica. Osim toga, domaćini svojom ljubaznošću i profesionalnošću garantuju miran, bezbedan i ugodan boravak u idiličnom seoskom ambijentu, uz kvalitetnu gastronomsku ponudu.

Vlasnici su ovim putem imali priliku da u direktnom susretu sa direktorima nadležnih lokalnih organizacija podele svoja iskustva u dosadašnjem radu u oblasti seoskog turizma, kao i da izlože predloge i sugestije za pružanje dodatne podrške od strane lokalne samouprave, radi daljeg unapređenja stanja u ovoj oblasti, kao jednom od važnih činioca ruralnog razvoja Grada Sremska Mitrovica.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here