Smena na čelu mitrovačkog DSS-a

2
2120

Odlukom Izvršnog odbora DSS-a smenjeno rukovodstvo mitrovačkog odbora ove stranke. Za predsednika, do izbora novog rukovodstva, postavljen Žarko Babić.

Ovom smenom, sa političke scene grada definitivno odlazi Vasilije Radosavljević sa svojim trabantima, među kojima je i dosadašnji predsednik Gradskog odbora Mikica Ilić. Sam Ilić, u pismenom obraćanju javnosti preko Facebook stranice, navodi da je odluka centrale stranke doneta bez ikakvog obrazloženja, bez saslušanja i obaveštenja, kao i bez mogućnosti žalbe.

Promenom lokalnog rukovodstva stranke, po rečima Nenada Radmanovića, regionalnog koordinatora DSS-a, pokušaće se zaustaviti dalji sunovrat i urušavanje stranke koji je započet dolaskom Mikice Ilića za predsednika pre nešto više od godinu dana.

Da podsetimo, Ilić je na čelo DSS-a došao praktično niotkud, kao apsolutna politička nepoznanica i za vrlo kratko vreme uspeo odbor stranke da uvede u unutrašnje frakcionaške borbe koje su rezultirale odlaskom velikog broja starih članova, kao i predizbornom svađom sa koalicionim partnerima iz pokreta Dveri.

Iliću se spočitava i privatizovanje stranke, nepoštovanje njenog Statuta, a kako saznajemo, zbog selektivnog pozivanja članova došlo je i do izbornog kolapsa tokom poslednjih lokalnih izbora, zbog čega je DSS, nakon višegodišnjeg učešća u lokalnoj vlasti, doveden u status parije, sa kojim više niko ne želi nikakvu saradnju.

Preveliki balast koji su činili “kontroverzni biznismen” Vasilije Radosavljević i, za svaku vrstu saradnje, nepodesni Mikica Ilić, doveo je DSS u Mitrovici gotovo do nestajanja, te je beogradska centrala stranke bila prinuđena na ove radikalne mere kako bi ponovo oživela lokalni odbor.

(Milan Milivojević)

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here