Sportske igre mladih

0
548

Organizatori ovogodišnjih Sportskih igara mladih ponovo su priredili nezaboravan dan za sve dečake i devojčice koji su odlučili da vreme provedu u druženju i igri.

Na Trgu Ćire Milekića, pod pokroviteljstvom Dunav osiguranja, bakljuprijateljstva doneo je Viktor, maskota Igara, a zapaljeni plamen simbolično je označio početak manifestacije.

Manifestacija promoviše druženje, prijateljstvo i timski duh, a ujedno i mesto u kojem se održava. Da su deca Sremske Mitrovice jedva čekala ovaj dan dokaz je prepun centralni gradski trg. U Igrama su učestvovala deca iz svih osnovnih škola i predškolskih ustanova.

Ova manifestacija je jedna vrsta završnice takmičenja u prethodna četiri meseca. Deca se takmiče u trčanju na 60 metara, između dve vatre, a na „Partizanovom” igralištu fudbal će prvo igrati dečaci 2006. godište, pa 2013. i predveče, pred otvaranje rekonstruisanog Partizana igraće 2011. godište. Pored svega, biće otvorena i  izložba banera koje su radili deca iz Kardaš-arta a čućemo i sportsku himnu grada Sremska Mitrovica koju je komponovala Ivana Marketanović na stihove Stefana Đurića,” navode u mitrovačkom Sportskom savezu.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Pružaju priliku deci da u periodu od marta do avgusta meseca, potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova: mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre.

Igre spajaju region a učesnici su deca osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske; Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here