Sremska Kulenijada u Erdeviku

0
1879

U subotu, 04. juna 2022. godine u Erdeviku, održaće se tradicionalna XXIII „Sremska kulenijada“ u organizaciji Opštine Šid i Mesne zajednice Erdevik.

Već treću deceniju opština Šid ima priliku da ugosti veliki broj posetilaca koji će na poseban način, kroz ukuse, mirise, muziku i igru upoznati tradiciju, kulturu i život u Sremu. Manifestaciju poseti preko 5.000 ljudi koji su u mogućnosti da obiđu otprilike stotinjak izlagača, od kojih oko 80 učestvuje u takmičarskom delu za najbolji kulen godine.

I ove godine, veliki broj proizvođača autohtonog sremskog proizvoda – kulena i kvalitetnih vina sa fruškogorskog vinogorja imaće priliku da predstavi svoje proizvode, uz prigodan celodnevni kulturno-umetnički program kroz nastupe preko 15 kulturno-umetničkih društava i etno grupa.
Manifestacija je izložbeno-prodajnog i takmičarskog karaktera, gde se pored kulena, mogu kupiti i drugi suhomesnati proizvodi, kao i razni specijaliteti iz „Sremačke kuhinje“.

PROGRAM SREMSKE KULENIJADE:

U sredu i četvrtak, 1. i 2. juna, od 10 do 18 časova vršiće se predaja uzoraka kulena za ocenjivanje, na dve lokacije: RPK Sremska Mitrovica, Ulica Kralja Petra Prvog 4/2 i u Mesnoj zajednici Erdevik, Trg mladih 1.

U petak, 3. juna, od 10 do 18 časova ocenjivaće se kvalitet kulena.

U subotu, 4. juna, od 9 do 19 časova, izlagaće se gastronomska ponuda i izložba ocenjenih uzoraka kulena. Za 14 časova je zakazano svečano otvaranje manifestacije i proglašenje rezultata takmičenja. Od 14.30 do 19 časova, termin je za kulturno-umetnički program.

U 20 časova počinje koncert Tamburaškog orkestra „Gospon tamburaši“, u 22 časa vatromet.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here