Sremska Mitrovica se predstavila na Sajmu turizma u Banja Luci

0
419

Mitrovačka Turistička organizacija učestvovala je na trećem Međunarodnom sajmu turizma u Banja Luci.

Kako je rekao Dušan Drča, direktor gradske Turističke organizacije, ovo je prilika da podsetimo sve stanovnike nama bratskog grada na lepote i zanimljivosti koje Mitrovica nudi. Gradska Turistička organizacija, pod sloganom: „Dođi, doživi, zapamti – grad vredniji od carske kćeri„, predstavlja Sremsku Mitrovicu na način kakav naš grad zaslužuje.

Prezentovani su brojni turistički potencijali uz osvrt na Gradsku plažu, SRP „Zasavica“ , a nije izostalo ni predstavljanje tradicije koju Mitrovica neguje, tako da je drevna tehnika pustovanja vune izazvala veliku pažnju posetilaca. Najavljena je „Borba za Sirmijum„- prva OCR trka u Sremskoj Mitrovici, događaj planiran pred sam početak leta, za koji vlada veliko interesovanje, a za koji su prijave takmičara u toku.

Drča je dodao da je mitrovački štand privukao veliku pažnju posetilaca, koji su imali priliku da virtuelno prošetaju kroz naš grad u VR kutku u sklopu štanda i degustiraju slaniše, slatkiše, razna pića – dela lokalnih proizvođača.

Po rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, pored izuzetne saradnje, Banja Luku i Sremsku Mitrovicu spajaju neraskidive spone, a to su ljudi, jer veliki broj Mitrovčana potiče iz ovog mesta i okoline.

Mitrovčanin u Banjaluci se oseća kao Banjalučanin u Mitrovici – svoj na svome. Od 2008. godine bratske veze naša dva grada su i formalizovane, od tada se još intenzivnije radi na održavanju saradnje i odnosa u različitim društvenim sferama.“- rekao je Samardžić.

Ovaj sajam je prilika da se učvrste veze u oblasti turizma, ali i prilika da Mitrovica prezentuje svoja turistička bogatstva velikom broju posetilaca sajma, zaključio je Samardžić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here