Sremska Mitrovica uvodi „ENERGETSKE VAUČERE“ Pomoć građanima pred zimu u vidu subvencija za plaćanje grejanja

0
1477
IZVOR: RINA.RS

Grad Sremska Mitrovica je među prvima u Srbiji koji uvodi energetske vaučere, pomoć građanima za predstojeću zimu. Vrednost subvencije u vidu vaučera iznosi 10.000 dinara, a pravo na korišćenje vaučera utvrdiće stručna komisija. Ovaj predlog naći će se pred odbornicima Skupštine grada već na prvoj idućoj sednici u sredu 21. septembra.

Ove zime, po svemu sudeći stiže dodatna pomoć najugroženijim domaćinstvima u Sremskoj Mitrovici, kada je u pitanju plaćanje grejanja. Ovu vest građani pozdravljaju i kako i sami kažu, pomoći ugroženima je veliki gest.

Shodno trenutnoj situaciji sa energentima na tržištu, Sremska Mitrovica je među prvim gradovima koji je došao na ideju energetskih vaučera. Ovom odlukom je predviđeno da socijalno ugrožena domaćinstva plaćaju račune za grejanje JKP Toplifikacija kao i za refundaciju troškove nabavke ogrevnog drveta, peleta, mazuta i uglja.

Vrednost vaučera iznosi maksimalno 10.000 dinara, a pravo na dodelu vaučera odrediće komisija koju obrazuje centar za Socijalni rad „Sava“, a koju će činiti predstavnici istog kao i predstavnici gradske uprave. Više o ovoj novini, kao i njenoj primeni biće poznato nakon zasedanja Skupštine grada iduće nedelje, kada se očekuje da predložena Odluka bude i usvojena.

rtv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here